Infor passar perfekt för Nudie Jeans

Sweden – March 18, 2014, 11:00 AM

Svenska modejätten Nudie Jeans anlitar Infor för att få bättre kontroll över sin produktion och lagerhållning. Med hjälp av Infor M3 for Fashion - som är särskilt utformad för modebranschen - kan Nudie planera för förändrad efterfrågan på ett bättre sätt, och anpassa produktion och lager till försäljningsprognoser.

Nyheter

  • Nudie Jeans är ett globalt modemärke med bas i Göteborg. Under de senaste tre åren har tillväxten varit över minst 10 procent per år.
  • Infor M3 for Fashion implementeras av Infors samarbetspartner iStone. Samarbetet inkluderar licenser, installation och utbildning, och lösningen implementeras fullt ut under våren 2014.
  • Nudie valde Infor M3 tack vare branschspecifika funktionaliteter så som Demand Planner, som hjälper Nudie att budgetera mer exakt gällande kollektioner och plagg för olika säsonger. För närvarande görs detta via kalkylblad och Nudie förutser avsevärda tidsbesparingar genom att byta till M3.
  • M3 bidrar också till bättre planering gällande lager och påfyllning i butikerna (både Nudies egna butiker och hos återförsäljare). Korrekt påfyllning av plagg efter modell, storlek, färg eller tvätt till butiker över hela världen är oerhört viktigt för Nudie.
  • Nudie kommer även att implementera Infor M3 for Fashion Accelerator, ett förkonfigurerat system som möjliggör snabbare utbildning av anställda utifrån förutbestämda roller och ansvarsområden. Det gör det möjligt för Nudie att utveckla bästa praxis på ett snabbare sätt än tidigare.

Citat från Nudie Jeans
- Vi befinner oss på en spännande resa. Tillväxten under de senaste åren ställer höga krav på våra IT-system och dess förmåga att stödja produktutveckling, logistik, budgetering och prognostisering. Infor M3 for Fashion är helt fokuserad på vår bransch och har rätt funktionalitet och gränssnitt, säger Palle Stenberg, vd för Nudie Jeans.

- Att implementera ett affärssystem som M3 kräver stor insikt i vår typ av verksamhet och vilka företag vi samarbetar med. Därför har vi varit ytterst noga i vårt val av både samarbetspartner och system. M3 och iStone är båda kända för sin breda kompetens inom mode- och detaljhandeln, säger Palle.

Citat från Infor
- Att kunna anpassa sin produktion och lagerhållning till efterfrågan är avgörande om en aktör i modebranschen verkligen ska kunna utnyttja sin potential, säger Henrik Billgren, ansvarig för produktutveckling för Infor M3.

- Nudies kollektion består av en rad olika storlekar, tvättar och modeller, och de har butiker och återförsäljare över hela världen. Det är svårt att sälja det man inte har på hyllan för tillfället, och därför är det av yttersta vikt för Nudie att få rätt produkt till rätt plats vid rätt tidpunkt för att verksamheten ska fortsätta utvecklas. Den typiska Nudiekunden har lagt ner tid och energi på att hitta rätt produkt för dem, så varje enskilt försäljningstillfälle är mer än bara en transaktion. Det är kulmen på kundens investering i tid och pengar och ett perfekt tillfälle att vända en kund till en ambassadör för varumärket. Att falla på sista hindret på grund av något så enkelt som lagertillgänglighet är inte ett alternativ, avslutar Henrik Billgren.

Citat från iStone
- Vi är stolta över att Nudie valt oss som partner. Tillsammans kommer vi att säkerställa en stabil plattform som hjälper Nudie i deras fortsatta utveckling, säger Markus Jakobson, vd för iStone.

Mer information

Om Infor
Infor är en av världens största leverantörer av affärssystem och hjälper varje år fler än 70 000 mellanstora och stora företag inom olika branscher att effektivisera sin verksamhet och öka tillväxten. Bland Infors kunder finns bland annat samtliga världens tio ledande läkemedelsföretag, tolv av världens tretton ledande hightech-företag och nitton av världens tjugo ledande företag inom flyg- och rymdindustrin. För mer information om Infor, se www.infor.com.


Om iStone
iStone AB är ett verksamhets- och IT-konsultföretag som främst arbetar med affärssystemen Infor M3, Microsoft Dynamics AX och SAP. Med drygt 500 anställda i ett tiotal länder erbjuder iStone marknadsledande "best-of-breed-lösningar" inom Business Intelligence, CRM och e-handel. Ett brett utbud av produkter, spetskompetens inom varje erbjudande samt transparens och ansvarstagande i kundrelationen ger långsiktigt hållbara lösningar.


För mer information, kontakta:
Michael Jäderholm, Andréasson Public Relations
070-725 2552
Michael.jaderholm@anpr.se

Richard Moore, Infor
+44 (0)7976 111 243
richard.moore@infor.comFiled Under
  • Press Releases
Region
  • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.