Skip to Content

BOSAL kiest Infor’s microverticale suite speciaal ontworpen voor de automobielindustrie

EMEA – July 16, 2013, 09:00 AM

Infor, een leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, kondigt aan dat BOSAL heeft gekozen voor Infor LN Automotive. BOSAL is een producent van uitlaatsystemen voor personenauto’s, vrachtwagens en industriële toepassingen, van katalysatoren, trekhaken, dakdragers en imperials, windvangers, krikken en boordgereedschapsets, buizen, voertuigcabines, irrigatiesystemen en warmtewisselaars. Het bedrijf gaat alle bedrijfsprocessen in het nieuwe BOSAL Global Operating Model standaardiseren op een enkel ERP-systeem om de bedrijfsprocessen, efficiëntie en transparantie te verbeteren. De fabrikant implementeert ook Infor ION (Intelligent Open Network) om voordeel te halen uit een verbeterde interoperabiliteit evenals Infor Automotive Exchange, Infor Supplier Exchange en Infor EAM (Enterprise Asset Management).

Het hoofdkantoor van BOSAL is gevestigd in Lummen, België. De meer dan 5500 medewerkers in 34 fabrieken en 18 distributiecentra ondersteunen grote autofabrikanten over de hele wereld met toonaangevende producten en diensten. Met Infor LN Automotive standaardiseert BOSAL niet alleen op een enkel systeem maar de oplossing biedt ook een gebruikerservaring die vergelijkbaar is met die van consumentensoftware met een moderne interface en sociale interactiemogelijkheden. BOSAL koos de Infor-suite ook vanwege de microverticale functionaliteiten die zijn afgestemd op de behoeften van toeleveranciers van de automobielindustrie.

Ontworpen voor snelheid

Infor ION is de brandstof waar het hele systeem op draait. Het open lichtgewicht middleware platform is gebaseerd op industriestandaarden en integreert Infor-applicaties en applicaties van derden, zoals Reporting & Life Cycle Management-oplossingen die bij BOSAL al worden gebruikt. Hierdoor kan men sneller beslissingen nemen en de concurrentie voorblijven. Infor ION Workflow & Events voorziet BOSAL van een framework om bedrijfsprocessen te creëren, standaardiseren en monitoren. Daarnaast is het mogelijk om veranderingen aan te brengen zonder de inbreng van IT.

BOSAL kan vanaf het begin van het implementatieproject waarde creëren in plaats van te wachten op de volledige vervanging van alle bestaande systemen. Infor ION verbindt nieuwe Infor-oplossingen zoals Infor Automotive Exchange of Infor Supplier Exchange met bestaande legacy ERP-systemen waardoor BOSAL andere delen van de infrastructuur kan uitwisselen.

"Infor’s oplossingen zijn ontworpen voor snelheid en bieden ons de functionaliteit die nodig is om onze reactiesnelheid te verhogen en onze producten sneller op de markt te brengen", zegt Werner de Wever, CIO bij BOSAL. "De complete automotive suite met ERP-functionaliteiten plus ION integraties met Automotive Exchange, Supplier Exchange, Asset Management en ingebouwde BI biedt technologische en financiële voordelen en extra waarde voor gebruikers. De consumer grade ervaring en sociale interactiemogelijkheden maken het verschil en bewijzen dat we een voorsprong hebben onze concurrenten in de markt."

"Dankzij Infor ION kan BOSAL al direct vanaf de start van het project van efficiëntiewinst realiseren. Het project wordt deel voor deel geïmplementeerd en zorgt direct voor meerwaarde voortbouwend op eerder gedane investeringen. Dat is de reden waarom ze voor Infor kozen", zegt Bernd Hau, RVP Sales Automotive EMEA bij Infor.

Over BOSAL

De BOSAL Groep, met een hoofdkantoor in Lummen, België, is opgericht in 1923 in Alkmaar. In de 34 fabrieken en 18 distributiecentra werken circa 5500 mensen. In 2011 waren zij goed voor een jaaromzet van meer dan € 796 miljoen. Onder de klanten behoren alle grote wereldwijde autofabrikanten en toonaangevende industriële conglomeraten. Voor meer informatie, zie: http://www.BOSAL.com

Over Infor

Infor verandert de manier waarop informatie wordt gepresenteerd, gecommuniceerd en gebruikt binnen een bedrijf en helpt meer dan 70.000 klanten in 194 landen hun operations en aanpassingsvermogen te verbeteren en hun groei te stimuleren. Infor biedt branchespecifieke applicaties en suites die ontworpen zijn voor snelheid en gebruik maken van baanbrekende technologie en een rijke gebruikerservaring bieden. De flexibele implementatieopties geven klanten de keuze om hun activiteiten in de cloud, on-premise of allebei in te zetten. Kijk voor meer informatie op: nl.infor.com.

Infor klanten zijn onder andere:

  • 19 van de top 20 lucht- en ruimtevaartbedrijven
  • 12 van de top 13 hightechbedrijven
  • 10 van de 10 farmaceutische bedrijven
  • 84 van de top 100 toeleveranciers van de automobielindustrie
  • 23 van de top 50 grootste Amerikaanse ziekenhuizen
  • 31 van de top 50 industriële distributeurs
  • 26 van de top 35 wereldwijde retailers
  • 5 van de top 9 brouwerijen


Voor meer informatie voor de pers:

L&DJ PR
Anke van Heerebeek
T:+31 (0) 20 2050 428
E-mail: anke@l-dj.nl

Filed Under
  • Press Releases
Region
  • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.