Skip to Content

Filippa K får rätt passform med Infor

Sweden – October 27, 2014, 11:00 AM

Infor har vunnit ledande modeföretaget Filippa K som kund. Filippa K har valt Infor M3 för Fashion för att stödja sin snabba tillväxt och förändrade affärsmodell. Tillämpningen kommer att hjälpa Filippa K att öka produktiviteten, skapa effektivitetsvinster, och stödja expansionen av nya butiker och satsningen på webbhandel internationellt.

Nyheten i korthet:

  • Filippa K är ett dynamiskt modeföretag med komplexa processer, som sett en snabb tillväxt vilket inneburit att man vuxit ur sin tidigare lösning.
  • För att stödja internationell tillväxt och växla från en affärsmodell som en ren grossist till en ny affärsmodell som grossist/detaljhandel, krävde modeverksamheten ett nytt affärssystem (ERP) som ryggrad i företaget.
  • Efter att ha utvärderat ett antal system utifrån olika kriterier såsom flexibilitet; skalbarhet; funktioner; leverantörsnärvaro lokalt; valuta för pengarna och den totala ägandekostnaden (TCO), valde man Infor M3 for Fashion. Avgörande för valet var Infor M3:s förmåga att stödja modebranschens behov av detaljer och nyanser i processerna.
  • Infor M3 kommer att vara stommen i företaget och vara helt integrerat med Filippa K:s produktlivscykelhantering (PLM), tredjepartslogistik (TPL), försäljningsställen (POS), e-handel, Business Intelligence (BI), samt HR & lönesystem.
  • Infor M3 for Fashions effektivitetsvinster frigör personalresurser, som istället kan användas för att identifiera marknadsmöjligheter och utöka verksamheten.

Citat Filippa K:
"Dynamiken i modebranschen innebär att processer är komplexa och det finns många nyanser som traditionella ERP-system inte stödjer helt", säger Susanna Liljeqvist, CIO, Filippa K. "Infor M3 är därför som skräddarsytt för modebranschen. De flesta affärssystem är tunga och otympliga, men Infor M3 for Fashion är mycket elegant och ett nöje att arbeta med - vilket förstås är en extra bonus i ett företag med fokus på stil".

Citat Infor:
"Modebranschen rör sig i snabb takt och företag måste vara flexibla och smidiga för att kunna svara på alla förändringar och möjligheter som dyker upp", säger Henrik Billgren, produktchef för Infor M3. "Filippa K är ett bra exempel på ett snabbt växande företag som använder Infor M3 for Fashion för att stötta denna snabbrörlighet och utnyttja branschens komplexitet och vara vassare än andra system på marknaden".

Mer information

Om Infor
Infor är en av världens största leverantörer av affärssystem och hjälper varje år fler än 70 000 mellanstora och stora företag inom olika branscher att effektivisera sin verksamhet och öka tillväxten. Bland Infors kunder finns bland annat samtliga världens tio ledande läkemedelsföretag, tolv av världens tretton ledande hightech-företag och nitton av världens tjugo ledande företag inom flyg- och rymdindustrin. För mer information om Infor, se www.infor.com.


För mer information, kontakta:
Michael Jäderholm, Andréasson Public Relations
070-725 2552
Michael.jaderholm@anpr.se

Richard Moore, Infor
+44 (0)7976 111 243
richard.moore@infor.comFiled Under
  • Press Releases
Region
  • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.