Skip to Content

CRV verhoogt inzicht in globale activiteiten en groei met Infor M3

EMEA – January 21, 2014, 03:10 AM

Infor, een leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, maakt bekend dat CRV, een wereldwijd opererend agrarisch bedrijf met haar hoofdkantoor in Nederland, succesvol Infor M3 heeft geïmplementeerd. Dankzij Infor M3 heeft CRV meer inzicht in haar wereldwijde activiteiten en kunnen groeiplannen gemakkelijker worden uitgevoerd.

Veehouderijen in Nederland, Vlaanderen en andere plekken in de wereld streven naar een efficiëntere en effectievere bedrijfsvoering, die wordt ondersteund door de nieuwste technologische mogelijkheden. CRV ontwikkelt, produceert en verkoopt genetische producten zoals stierensperma voor kunstmatige inseminatie. Daarnaast levert het bedrijf ook informatieproducten en dienstverlening, waaronder databeheer van individuele dieren om de bedrijfsvoering te optimaliseren en veehouders te helpen om hun doelstellingen te halen.

Door de bedrijfsgroei van CRV en de ambitie om internationaal uit te breiden had het bedrijf behoefte aan een professioneel ERP systeem. Zo migreerde CRV van een in-house oplossing naar Infor M3, waardoor meer dan 200 gebruikers in Nederland en Vlaanderen nu efficiënter kunnen werken en meer inzicht hebben in bedrijfsdata. Door het creëren van een uniform operationeel proces is CRV in staat om kosten te besparen, door een eind te maken aan de verschillende oplossingen die per land afzonderlijk zijn ontwikkeld. Ook maakt het een eind aan het gebrek aan inzicht in de voorraden, waardoor de organisatie kosten kan besparen.

Dankzij Infor M3 heeft CRV een veel beter overzicht in de internationale voorraad en vraag. Als gevolg heeft men meer controle en de bedrijfsprestaties en klantenservice zijn verbeterd, wat tot een grotere klanttevredenheid leidt. Als de bestaande maatwerkoplossingen zijn vervangen door standaardproducten en de logistieke en financiële processen met elkaar verbonden zijn, verwacht CRV een besparing van twee procent op die processen te realiseren.

CRV Quote
“Dankzij de software oplossing van Infor M3 Demand Planner is de afstemming van vraag en productie sterk verbeterd. Met de volgende stap van het groeiscenario voor ogen wilden we bovendien een betere afstemming bereiken tussen de voorraad en logistieke- en financiële processen”, zegt Gerard van Logtestijn, WAVE (ERP) project manager bij CRV. Hij vervolgt: “We hadden behoefte aan een uniform en operationeel proces en na een uitvoerige selectie bleek Infor M3 het beste te matchen met de wensen en eisen van CRV. Dankzij de mogelijkheid om de voorraadhoogte te optimaliseren is CRV is staat om het risico van hoge productie kosten te verminderen en zo lage verkoop te minimaliseren. Door het bedienen van een grotere markt kan de kosten per eenheid bovendien laag worden gehouden.”

Infor Quote
Na de succesvolle implementatie van de Infor oplossingen bij CRV in Nederland/Vlaanderen is nu ook de roll-out in Duitsland gestart, gevolgd door Tsjechië en Nieuw-Zeeland. Voor 2015 staat de migratie van Brazilië gepland. Theo Koster, Regional VP Infor Benelux, zegt: “Dankzij Infor M3 is CRV klaar voor de toekomst en de daarbij behorende groeiplannen. Tijdens toekomstige fusies en overnames zal de integratie dan ook stukken sneller en gemakkelijker te realiseren zijn.”

Filed Under
  • Press Releases
Region
  • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.