Skip to Content

DJO Global gebruikt Birst-cloudanalyticsplatform om agility en productiviteit te verbeteren

EMEA – January 30, 2018, 09:00 AM

Birst, een Infor-bedrijf en leider in Cloud Business Intelligence (BI) en Analytics, kondigt aan dat DJO Global, een wereldwijde leverancier van medische hulpmiddelen voor revalidatie, pijnbeheer en fysiotherapie, het Birst-cloudanalyticsplatform gebruikt om de agility en productiviteit te verbeteren.

Gebruikers binnen de organisatie kunnen analyses - die via de selfservicemogelijkheden van het Birst-platform beschikbaar zijn - gebruiken om de verkoop- en supply chain-prestaties te verbeteren. Deze analytische inzichten helpen DJO Global uiteindelijk om te transformeren naar een meer datagedreven organisatie.

Chris Fitzharris, Director of Business Intelligence and Enterprise Performance Management bij DJO Global, licht toe: 'Analytische inzichten bieden de mogelijkheid om te anticiperen op en te profiteren van wat er in het bedrijf gaat gebeuren. We worden niet meer beperkt door enkel een historisch beeld van wat er gebeurd is.'

DJO Global, leverancier van medische apparaten die mensen in beweging moeten krijgen en houden, is actief in 27 landen, waaronder de Benelux, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Argentinië, Japan, Singapore, India, Brazilië en de Verenigde Staten. De productlijnen omvatten orthopedische hulpmiddelen en revalidatiemiddelen, waaronder braces, botgroeistimulatoren, vasculaire therapiesystemen, compressiekleding, therapeutische schoenen, inlegzolen, elektrische stimulatoren die voor pijnbeheersing worden gebruikt en fysiotherapieproducten.

De gegevens van DJO Global bevonden zich voorheen in vijf afzonderlijke ERP-systemen en werden geanalyseerd met behulp van drie afzonderlijke BI-hulpprogramma's, waaronder een desktop discovery-systeem. DJO Global stond voor de uitdaging om gegevens uit die verschillende bronnen te verzamelen, ervoor te zorgen dat de gegevens correct en up-to-date zijn, om ze vervolgens tijdig aan de besluitvormers te kunnen leveren.

'Voorheen bestond ons proces uit het extraheren van gegevens uit al onze ERP-systemen, ze in Excel-bestanden te zetten, deze bestanden op te schonen om vervolgens te proberen de gegevens te interpreteren. Dit duurde normaliter weken en de informatie verouderde snel', aldus Fitzharris. 'Met Birst hebben we nu een "Ferrari" als data-analyse engine. Dit systeem biedt veel sneller inzichten en helpt ons aan betere zakelijke beslissingen te nemen die gebaseerd zijn op een enkele informatiebron.'

Het aantal zakelijke medewerkers dat Birst gebruikt, groeit volgens Fitzharris snel. Volgens hem is dit mogelijk doordat ze met de selfservicemogelijkheden van het platform op een intuïtieve manier gegevens kunnen voorbereiden en gebruiken zonder ondersteuning van de IT-afdeling. De resultaten zijn indrukwekkend. De sales-, operations- en supply chain-teams krijgen nu betere en snellere inzichten in bestellingen en verzendingen. Het bedrijf heeft hiermee de prognoses en leveringsniveaus kunnen verbeteren en kan de bedrijfskosten of verzendproblemen beter inschatten, bijvoorbeeld wanneer beschadigde producten teruggestuurd zijn.

Volgens Fitzharris kostte het produceren van dergelijke inzichten een bedrijfsanalist voorheen meestal 10 tot 12 uur. Rapporten konden bovendien alleen op kwartaalbasis gegenereerd worden. Dit soort gegevens wordt nu elke dag in Birst bijgewerkt, inclusief automatisch gegenereerde dashboards met KPI's (Key Performance Indicators). Senior executives en sales leaders hebben nu eenvoudig toegang tot deze dashboards via op maat gemaakte landingspagina's in Birst, onder het merk "DJOne" of via hun mobiele apparaten. Dit geeft ze meer vertrouwen dat de gegevens betrouwbaar zijn. 'We gebruiken Birst niet alleen om betere zakelijke beslissingen te nemen maar ook te bepalen welke vragen we morgen moeten stellen over de bedrijfsprestaties.'

In de toekomst zal DJO Global het Birst-platform gebruiken om het koopgedrag en de voorkeuren van consumenten beter te analyseren en meer gepersonaliseerde e-commerce-oplossingen te ontwikkelen. Verder wil het bedrijf de Birst-analyses integreren in zijn "MotionMD" automatiseringssoftware die DJO Global aan 650 gezondheidsklinieken en ziekenhuizen levert om ze te helpen de productiviteit, winstgevendheid en resultaten te optimaliseren.

'We staan pas aan het begin van de vele zakelijke mogelijkheden die het Birst-platform kan bieden', aldus Fitzharris. 'We hebben al aanzienlijke productiviteitswinst geboekt, maar er zijn nog vele andere gebieden waar Birst waarde kan toevoegen.'

Over Birst, een Infor-bedrijf
Birst is een geavanceerd networked business analytics-platform. Organisaties kunnen een nieuw niveau van betrouwbaar inzicht en besluitvorming realiseren door gegevens en mensen via een netwerk van analysediensten met elkaar te verbinden. Voor meer informatie, zie www.birst.com.

Over Infor
Infor bouwt zakelijke branchespecifieke software die geschikt is voor de cloud. Het bedrijf telt 16.000 medewerkers en heeft 90.000 klanten in meer dan 170 landen. Voor meer informatie, zie www.infor.com.

Voor meer informatie:
Lubbers De Jong
Anke van Heerebeek
020 2050 428
anke@lubbersdejong.nl

Filed Under
  • Press Releases
Industry
  • Other
Region
  • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.