Skip to Content

Elho optimaliseert voorraadbeheer, vraagvoorspelling en klantenservice met Infor

EMEA – September 05, 2012, 03:50 AM

Infor, een leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, kondigt vandaag aan dat het Nederlandse bedrijf Elho, leverancier van kunststof potten en aanverwante producten, Infor Demand Planning inzet. Met Infor Demand Planning kan Elho de nauwkeurigheid van beramingen verbeteren, de voorraad beter afstemmen op de vraag en de klantenservice optimaliseren.

Overzicht

  • Infor Demand Planning biedt Elho een gebruiksvriendelijk en flexibel systeem voor het voorspellen van de vraag van klanten. Dit resulteert in beter voorraadbeheer en lagere voorraadkosten.
  • Infor Demand Planning biedt krachtige technieken voor het voorspellen van de vraag. Hierdoor heeft Elho beter inzicht in mogelijke voorraadproblemen. In het geval van mogelijke tekorten wordt het bedrijf op tijd gewaarschuwd en kan het zorgen voor aanvoer uit alternatieve bronnen. Zo is de voorraad altijd goed afgestemd op de service die Elho wil bieden.
  • De geavanceerde statistische mogelijkheden worden continu gecombineerd met interne en externe informatie van de markt. Elho medewerkers en externe partners zijn via de webgebaseerde interface verbonden met de oplossing. Hierdoor kunnen ze samen werken aan het planningsproces wat resulteert in meer accurate demand planning.
  • Flexibele structuren maken het mogelijk om de fysieke en operationele supply chain van Elho goed te modelleren en aan te passen wanneer de organisatie verder groeit.

Elho quote
"Infor Demand Planning helpt ons de nauwkeurigheid van de vraagvoorspelling te verbeteren waardoor ons voorraadbeheer beter op orde is. Voorheen werkten we met Microsoft Excel sheets, maar dat was arbeidsintensief en moeilijk in te zetten rond de vraagvoorspelling per product en marktsegment. Infor Demand Planning is veel effectiever en biedt de benodigde functies, onder andere voor onze verkoopafdelingen die een sterke focus hebben op groeimarkten", aldus Peter Meyer, Director Operations bij Elho.
Over de ondersteuning van Infor is Meyer zeer te spreken: "Die is ronduit uitstekend. Zo heeft Infor ons tijdens het implementatieproject onder andere geholpen met het opstellen van issuelijsten." Hij besluit: "Met Infor Demand Planning realiseert Elho een kostenbesparing waarbij we het geïnvesteerde bedrag binnen één jaar terug verdienen."

Infor quote
"Infor Demand Planning is speciaal ontwikkeld voor productie- en distributiebedrijven, zoals Elho. De Demand Planning-oplossing biedt tal van strategische voordelen zoals een nauwkeurig inzicht in de vraag van de klant per product en marktsegment. Het gebruik van Demand Planning leidt tot verbeterde winstgevendheid, lagere voorraadkosten en betere klantenservice", aldus Pieter Leijten, vice-president Supply Chain EMEA bij Infor.
"Elho krijgt dankzij Infor Demand Planning een nauwkeurig inzicht in welke klanten innovatieve designproducten willen kopen. Dat leidt tot een betere dienstverlening voor klanten tegen lagere voorraadkosten. Dankzij Demand Planning is de voorraadplanning nauwkeuriger en worden fouten tot een minimum beperkt."

Extra informatie

Over Elho
Elho is een snel groeiend en zeer succesvol familiebedrijf. In de afgelopen 48 jaar is Elho uitgegroeid tot Europees marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van kunststof potten en aanverwante producten. Meer informatie: www.elho.nl

Over Infor
Infor is wereldwijd de op twee na grootste leverancier van enterprise applicaties en diensten, die meer dan 70.000 klanten in grote en middelgrote bedrijven helpt hun operations te verbeteren en groei in tal van branches te stimuleren. Kijk voor meer informatie op: nl.infor.com.

Filed Under
  • Press Releases
Region
  • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.