Skip to Content

Groeneveld Groep live met Infor LN Automotive

EMEA – July 28, 2014, 00:00 AM

Infor, leverancier van bedrijfssoftware, maakt bekend dat Groeneveld Groep de implementatie van Infor LN Automotive op de productielocatie in Italië succesvol heeft afgerond. Groeneveld Groep is leverancier van automatische vetsmeer-, oliemanagement- en veiligheidssystemen, alsmede van ICT-oplossingen voor de transportbranche. De onderneming heeft de volgende Infor-oplossingen geïmplementeerd: Infor ERP Enterprise, Infor ION, Infor Barcode, Infor Automotive Exchange, Infor Reporting en Infor d/EPM (Dynamic Enterprise Performance Management). De uitrol van Infor LN Automotive zal voortgezet worden bij de meer dan 25 andere vestigingen verspreid over meer dan 20 landen.

Groeneveld Groep is in 43 jaar uitgegroeid tot een mondiaal opererende onderneming met meer dan 30 eigen vestigingen in 22 landen, een productiebedrijf in Italië en diverse logistieke hubs op verschillende continenten. De onderneming levert haar producten zowel voor de na-markt als voor eerste montage door toonaangevende producenten van trucks en trailers, bussen en grondverzet- en bouwmachines. Om te blijven voldoen aan de complexe eisen van de OEM’s en optimaal in te kunnen blijven spelen op de wensen van eigen vestigingen, vereist Groeneveld een gestandaardiseerde ERP-oplossing die snelheid, flexibiliteit en transparantie biedt. In Infor LN Automotive heeft de leverancier die oplossing gevonden. De microverticale functionaliteiten in Infor LN Automotive zijn bovendien afgestemd op de specifieke behoeften van leveranciers in de automobielindustrie.

Infor LN Automotive helpt Groeneveld de transparantie te vergroten en de wereldwijde logistieke zichtbaarheid te verbeteren. De compleet industriespecifieke software van Infor is dankzij Infor ION (Intelligent Open Network) gemakkelijk te integreren met applicaties van derden. Met Infor Automotive Exchange (AutoConnect), een strategische automotive-oplossing van Infor, profiteert Groeneveld van de geautomatiseerde uitwisseling van informatie met haar OEM-klanten, zonder aanpassingen. Dankzij Infor d/EPM (Dynamic Enterprise Performance Management), een geïntegreerde suite van financiële performance management applicaties en analyse en compliance tools, kan de leverancier te allen tijde vertrouwen op real-time inzicht en accurate en eenduidige gegevens.

De vervanging van meerdere externe oplossingen bespaart kosten en vereenvoudigt de manier waarop Groeneveld zijn software kan beheren. Hierdoor kan men sneller beslissingen nemen en de concurrentie voorblijven. Daarnaast helpen de oplossingen van Infor bij het realiseren van de internationale groeiplannen en de optimalisatie van de bedrijfsprocessen.

Groeneveld Groep Quote
Om onze productie en logistieke processen te optimaliseren was de migratie van Baan IV naar een nieuwere versie van een ERP-systeem niet voldoende”, aldus Sjaak van Boxtel, CFO van Groeneveld Groep. “Infor Automotive adresseert niet alleen onze behoeften op dit moment, maar ook die van de toekomst en ondersteunt ons in het realiseren van onze groeiplannen. Daarnaast is de gebruikservaring zienderogen toegenomen. De software van Infor is qua look en feel vergelijkbaar met die van consumentensoftware en biedt diverse sociale interactiemogelijkheden.”

Infor Quote

Automotive bedrijven worden continu blootgesteld aan veranderingen en opereren in een markt die zeer concurrerend is”, zegt Edith Bevers, Country Manager van Infor Benelux. “Om succesvol te zijn, is het belangrijk de productieprocessen goed op orde te hebben, efficiëntievoordeel te behalen, snel en flexibel te kunnen reageren, en kosten te besparen. Infor LN Automotive helpt Groeneveld bij het realiseren van die doelen.”

Over Groeneveld Groep
Groeneveld Groep in Gorinchem, opgericht in 1971, is een van de vele succesvolle Nederlandse familiebedrijven. Onder de naam Groeneveld Lubrication Solutions levert en monteert de onderneming automatische vetsmeersystemen, oliemanagement- en actieve veiligheidssystemen. Groeneveld producten worden toegepast op onder meer vrachtauto’s, bussen, agrarische machines, port equipment en grondverzetmaterieel. Daarnaast levert de groep onder de naam Groeneveld ICT Solutions tailormade ICT-oplossingen voor de transportbranche, van boordcomputers tot transport management systemen.
Groeneveld Groep heeft ruim 30 eigen vestigingen in meer dan 20 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gorinchem (NL). De groep heeft productiefaciliteiten in Italië en Israël en eigen verkoop- en service locaties in Europa, Noord en Zuid Amerika,, Zuid Afrika, China, Australië en Nieuw-Zeeland. Tevens vertegenwoordigen onafhankelijke dealers en importeurs het bedrijf in diverse landen. De Groeneveld Groep telt meer dan 550 medewerkers. Voor meer informatie over Groeneveld, zie http://www.groeneveld.nl/.

Filed Under
  • Press Releases
Region
  • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.