Skip to Content

Infor breidt M3 uit met Fresh Food Planner

EMEA – October 30, 2013, 07:36 AM


Infor, de toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70,000 klanten, heeft Infor M3 op tal van gebieden verbeterd, waaronder de ontwikkeling van de Infor M3 Fresh Food Planner (FFP). Deze nieuwe applicatie is uitermate geschikt voor bedrijven die dagverse producten produceren met een houdbaarheid van dagen in plaats van weken of maanden.

Overzicht

  • Infor M3 FFP creëert een nieuwe manier om de productie van voedsel te plannen. Het nieuwe concept van “forecast pacing” geeft tot op het uur een gedetailleerd inzicht in het actuele en historische aantal van bestellingen. Dit helpt fabrikanten prognoses te verfijnen en een efficiënt planningsproces mogelijk te maken.
  • In tegenstelling tot traditionele planningsoplossingen draait de FFP-applicatie direct bovenop de operationele ERP-database en heeft toegang tot live data over bijvoorbeeld de huidige vraag en de voorraden.
  • Het doel van de FFP is om de planner de mogelijkheid te bieden om binnen dezelfde applicatie het productieplan en de verwachte vraag aan te passen. Fabrikanten van dagverse producten hebben zodoende controle over snel veranderende situaties.

Infor quote
Fabrikanten van dagverse producten kampen vaak met producten die niet meer op voorraad zijn of hebben een voorraad die de houdbaarheidsdatum is gepasseerd,” zegt Patrik Sjoberg, product directeur van M3 bij Infor. “Het benutten van de maximale mogelijkheden is gebaseerd op het hebben van de juiste voorraad op het juiste moment. Wij zijn van mening dat het voorspellen van de voorraad nauwkeuriger dient te gebeuren waardoor de omzet stijgt, minder voorraad afgeschreven hoeft te worden en minder afval ontstaat. Hiervoor is accurate demand planning cruciaal.”

Bovendien willen retailers een langere producthoudbaarheid als het product van de fabrikant wordt verscheept, wat het tijdsvenster voor de planning en de productie nog korter maakt. De vraag van klanten naar meer keuze resulteert bovendien in groeiende portfolio’s en houdt in dat de fabrikanten minder tijd hebben voor productplanning. Simpel gezegd, de fabrikanten van vers voedsel moeten de snelste, meest agile mogelijke business hebben. Om dit te bereiken geloven wij dat technologie, zoals de FFP concurrentievoordeel kan opleveren.”

Extra informatie
Infor Food & Beverage - www.infor.com/industries/food-beverage/
Infor M3 - www.infor.com/product_summary/erp/m3/
Join the conversation – www.infor.com/company/socialmedia/

Filed Under
  • Press Releases
Region
  • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.