Skip to Content

Infor implementeert bedrijfsbreed BI-Platform bij Kempinski Hotels

EMEA – February 24, 2016, 09:35 AM

Infor, een leverancier van branchespecifieke applicaties die geschikt zijn voor de cloud, kondigt vandaag aan dat Kempinski Hotels, de oudste luxe hotelketen van Europa, begonnen is met de implementatie van Infor Dynamic Enterprise Performance Management (d/EPM). De oplossing wordt in gebruik genomen door de 73 vijfsterrenhotels van de groep, verspreid over 31 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië en gaat fungeren als een geïntegreerd Business Intelligence Platform. Het is een aanvulling op de bestaande installatie van Infor EzRMS. De combinatie van de twee oplossingen, geïntegreerd met de financiële systemen van de hotelgroep zelf, maakt het voor Kempinski mogelijk om data over de financiën, operatie, markt en prestaties afkomstig uit verschillende bronnen te beheren en te analyseren. Hiermee kan het bedrijf sneller en beter geïnformeerd beslissingen nemen, gebaseerd op een compleet overzicht van voorspellingen, inkomsten en kosten.

Na een uitgebreid selectieproces onder verscheidene leveranciers van Business Intelligence (BI) oplossingen voor de hotelbranche koos Kempinski voor Infor d/EPM vanwege de uitgebreide functionaliteit en integratiemogelijkheden. Infor d/EPM is een geïntegreerd platform voor BI, financieel beheer, budgettering, planning en KPI-dashboards. De oplossing is ontworpen om bedrijven te ondersteunen bij het begrijpen van risico's, prestaties en de impact van hun beslissingen onder andere op het niveau van regio's en doelgroepen.

Door Infor d/EPM toe te voegen aan de bestaande systemen, profiteert Kempinski van inzichten in specifieke business drivers via één enkel platform. Voor het eerst heeft de hotelketen nu bedrijfsbreed toegang tot realtime informatie over prestaties en kan het vraag-, distributie- en productieanalyses nog consistenter beheren. Infor d/EPM maakt gebruik van Infor ION, de middlewaretechnologie van Infor, om de reeds aanwezige financiële systemen van Kempinski te integreren met Infor EzRMS en met systemen van derde partijen. Voorspellingen over omzet, maar ook data over financiën, operatie, reserveringen, vraag en reputatie worden automatisch naar Infor d/EPM gestuurd. Hiermee wordt het dataconsolidatieproces, dat voorheen eens per maand handmatig werd uitgevoerd, overbodig. Infor d/EPM toont rolspecifieke inzichten op uniforme of aanpasbare prestatiedashboards en geeft de gebruiker zo in één oogopslag informatie die hem helpt om op alle niveaus betere beslissingen te nemen. Corporate leidinggevenden en individuele hotelmanagers profiteren van eenvoudige toegang via het web of een mobiel apparaat.

"Wij hebben vol vertrouwen gekozen voor Infors Business Intelligence-oplossing, vanwege de bewezen resultaten in het leveren van toonaangevende technologie en de capaciteit om ondersteuning te bieden en samen te werken met onze teams gedurende het implementatieproces," zegt Riko van Santen, Vice President Digital Strategy & Distribution bij Kempinski Hotels. "Infor is inventief en denkt als een volwaardige partner mee met onze bedrijfsbehoeftes, en niet 'slechts' als systeemleverancier."

De belangrijkste vestigingen van Kempinski gebruiken al sinds 2014 Infor EzRMS. De eerste die overgingen zijn bekende tophotels als het Adlon Hotel Kempinski in Berlijn, het Kempinski Hotel Vier Jahreszeiten München, Grand Hotel Kempinski in Genève, het Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center, het Ciragan Palace Kempinski in Istanbul en het Emirates Palaca Hotel in Abu Dhabi. De revenuemanagement-oplossing wordt aangeboden als Software-as-a-Service (SaaS)-model. Met zijn unieke transactionele Total Revenue Management-aanpak is hij speciaal ontwikkeld om omzet te stimuleren door managers beter begrip van hun business te geven en tegelijkertijd relevante informatie te integreren met hulp van in-context web-analytics.

"We zijn verheugd dat we het succes van Kempinski mogen ondersteunen met innovatieve branchespecifieke applicaties. Dat Infor EzRMS al wordt ingezet op veel belangrijke hotellocaties, bewijst de toekomstige waarde van onze oplossing voor de bedrijfsplannen van Kempinski. Analytics staat aan de basis van een nieuw hoofdstuk in het Kempinski-succesverhaal," zegt Wolfgang Emperger, Regional Vice President, EMEA van Infor Hospitality. "In plaats van alleen maar data te leveren, zorgt Infor d/EPM voor relevante inzichten en vervolgacties, afgeleverd bij de juiste mensen, op het juiste moment."

Over Kempinski Hotels

Kempinski Hotels, opgericht in 1897, is een van Europa's oudste luxe hotelketens. Kempinski's rijke erfgoed op het gebied van vlekkeloze persoonlijke service en uitmuntende gastvrijheid wordt aangevuld met exclusiviteit en het eigen karakter van de vestigingen. Kempinski heeft een portfolio van 73 vijfsterrenhotels in 31 landen en voegt nog steeds nieuwe locaties toe in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Elk hotel weerspiegelt de kracht en het succes van het merk Kempinski, zonder het eigen erfgoed te vergeten. Het portfolio bevat onder meer iconische, historische panden, prijswinnende lifestyle-hotels, bijzondere resorts en prestigieuze residenties. Elk met de kwaliteit die gasten verwachten van Kempinski, en tegelijkertijd rekening houdend met de culturele tradities van elke locatie. Kempinski is een van de oprichters van de Global Hotel Alliance (GHA), 's wereld grootste alliantie van onafhankelijke hotelmerken. De GHA vierde in 2014 haar tiende verjaardag.

Over Infor

Infor bouwt mooie zakelijke applicaties met de nieuwste functionaliteiten die voor bepaalde branches als een cloud-dienst worden aangeboden. Het bedrijf telt 13.000 medewerkers en heeft klanten in meer dan 200 landen. Voor diverse branches, waaronder de gezondheidszorg, de productie- en mode-industrie, groothandel, hospitality, retail en de publieke sector, automatiseert Infor kritische processen. In de software van Infor is branchespecifieke kennis ingebouwd wat de noodzaak voor dure maatwerkaanpassingen overbodig maakt. Het hoofdkantoor van Infor staat in New York City. Dit is ook de thuisbasis van Infor's interne ontwerpbureau Hook & Loop, een van de grootste creatieve bureaus in Manhattan. Zij richten zich op een gebruikerservaring die plezierig en boeiend is. Infor zet zijn applicaties voornamelijk in op de Amazon Web Services cloud en opensourceplatformen. Kijk voor meer informatie op: nl.infor.com.

Infor klanten zijn onder andere:

 • 18 van de top 20 lucht- en ruimtevaartbedrijven
 • 10 van de top 10 hightechbedrijven
 • 10 van de top 10 farmaceutische bedrijven
 • 21 van de 25 grootste Amerikaanse gezondheidsorganisaties
 • 18 van de 20 grootste Amerikaanse steden
 • 20 van de top 20 toeleveranciers van de automobielindustrie
 • 17 van de top 20 industriële distributeurs
 • 15 van de top 20 wereldwijde retailers
 • 4 van de top 5 brouwerijen
 • 21 van de top 30 wereldwijde banken
 • 6 van de 10 grootste hotelmerken
 • 6 van de top 10 wereldwijde luxe merken

Voor meer informatie:
Anke van Heerebeek
Lubbers De Jong
020 205 04 28
anke@lubbersdejong.nl

Dit persbericht is ook online beschikbaar

Filed Under
 • Press Releases
Industry
 • Other
Product
 • Other
Region
 • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.