Skip to Content

Infor introduceert een sociaal S&OP model

EMEA – May 30, 2013, 09:30 AM

Infor, een leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, introduceert een ‘Social Sales and Operations Planning’ (S&OP) model om samenwerking te bevorderen en een dynamische supply chain management te realiseren. Infor’s sociale S&OP model is een innovatieve benadering om gescheiden communicatieaspecten binnen het S&OP proces in real time te synchroniseren. Infor Ming.le™, een platform voor sociaal samenwerken, het verbeteren van bedrijfsprocessen en contextuele analyses stimuleert Infor’s Social S&OP model. Door deze methode te gebruiken, kunnen organisaties de traditionele grenzen overschrijden en zorgen voor een betere, snellere besluitvorming dankzij toegang tot real-time data, events en alerts over veranderingen. Social S&OP verenigt de communicatie van belangrijke elementen van het S&OP proces, zoals verkoopprognoses, financiële doelstellingen, distributieschema’s, product lifecycle assessments en voorraadniveaus.

De snelle adoptie van sociale netwerken onder consumenten vergroot de behoefte voor een dergelijke oplossing binnen de zakelijke omgeving. Samenwerking in S&OP betreft het gebruiken van collectieve informatie om een beslissing te nemen. Door een sociale sfeer voor S&OP te creëren, is een geoptimaliseerd strategisch en tactisch supply chain planningsproces mogelijk en kan sneller worden ingespeeld op veranderingen in de markt en op veranderende wensen van klanten. Daarnaast helpt social S&OP het niveau van klantenservice en van besluitvorming te verbeteren en winstmarges te vergroten.

Infor’s Social S&OP biedt betere samenwerking waar traditionele methoden, zoals e-mail ineffectief worden. Net zoals bij sociale platformen voor consumenten kunnen gebruikers relevante newsfeeds ontvangen. In plaats van een individu of bedrijf te volgen, kunnen gebruikers een verkooporder, klant, merk, productieopdracht volgen, delen en becommentariëren. Dankzij de geboden transparantie kunnen medewerkers de meest accurate informatie gebruiken en blijven ze dynamisch in hun besluitvorming.

Kenmerken:

 • Infor Social S&OP omvat een krachtige exception management engine die ervoor zorgt dat elk teamlid op de hoogte is van de status van het project en indien nodig direct actie kan ondernemen.
 • Voorraadbeheerders krijgen een alert over de voorraad waarmee de product beschikbaarheid in de real-time workflow zichtbaar is voor end-to-end management.
 • Gebruikers kunnen profiteren van een sociaal S&OP proces binnen verschillende onderdelen.
 • Aangezien verantwoording een grote zorg is voor de adoptie van sociale business tools worden sociale interacties bijgehouden door de S&OP tool. Dit helpt de valkuilen die samenhangen met ongestructureerde en externe communicatie te voorkomen.
 • Sociale interacties gaan verder dan problemen en waarschuwingen, ze kunnen medewerkers informeren over wat er gebeurt. Traditionele S&OP traceert alleen problemen maar sociale S&OP informeert ook over relevante news feeds. Social posting vindt plaats tussen mensen, applicaties en dingen zoals webdiensten en newsfeeds.

Infor quote

"Het plannen van winst en het nemen van beslissingen zijn grote zorgen die invloed hebben op de supply chain. En om dit effectief te realiseren zijn snellere reacties - die zijn gebaseerd op real-time en accurate informatie van interne en externe stakeholders - noodzakelijk. Infor heeft S&OP getransformeerd door het sociale samenwerkingsplatform Infor Ming.le™ te integreren. Zodoende zijn problemen direct zichtbaar voor het hele management team en kunnen ze daar adequaat op reageren. Infor Ming.le™ voorziet in een geschiedenis met alle regelingen, inclusief de links naar Infor Enterprise Applications om het besluitvormingsproces met live data te ondersteunen", zegt John Bermudez, vice president, Product Management bij Infor. "Een goed S&OP proces vereist altijd goede samenwerking. Met Infor Social S&OP is dat ingebouwd om snel en effectief echte waarde te leveren."

Extra informatie

Over Infor

Infor verandert de manier waarop informatie wordt gepresenteerd, gecommuniceerd en gebruikt binnen een bedrijf en helpt meer dan 70.000 klanten in 194 landen hun operations en aanpassingsvermogen te verbeteren en hun groei te stimuleren. Infor biedt branchespecifieke applicaties en suites die ontworpen zijn voor snelheid en gebruik maken van baanbrekende technologie en een rijke gebruikerservaring bieden. De flexibele implementatieopties geven klanten de keuze om hun activiteiten in de cloud, on-premise of allebei in te zetten. Kijk voor meer informatie op: nl.infor.com.

Infor klanten zijn onder andere:

 • 19 van de top 20 lucht- en ruimtevaartbedrijven
 • 12 van de top 13 hightechbedrijven
 • 10 van de 10 farmaceutische bedrijven
 • 84 van de top 100 toeleveranciers van de automobielindustrie
 • 23 van de top 50 grootste Amerikaanse ziekenhuizen
 • 31 van de top 50 industriële distributeurs
 • 26 van de top 35 wereldwijde retailers
 • 5 van de top 9 brouwerijen


Voor meer informatie voor de pers:

L&DJ PR
Anke van Heerebeek
T:+31 (0) 20 2050 428
E-mail: anke@l-dj.nl

Dit persbericht is ook online beschikbaar.

This announcement reflects the direction Infor may take with regard to the specific product(s) described herein, all of which is subject to change by Infor in its sole discretion, with or without notice to you. This announcement is not a commitment to you in any way and you should not rely on this document or any of its content in making any decision. Infor is not committing to develop or deliver any specified enhancement, upgrade, product or functionality, even if such is described in this announcement and even if such description is accompanied by words such as "anticipate," "believe," "expect," "intend," "may," "plan," "project," "predict," "should," "will," and/or similar expressions. Many factors can affect Infor’s product development plans and the nature, content and timing of future product releases, all of which remain in the sole discretion of Infor. This announcement, in whole or in part, may not be incorporated into any contractual agreement with Infor or its subsidiaries or affiliates. Infor expressly disclaims any liability with respect to this announcement.

Filed Under
 • Press Releases
Region
 • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.