Skip to Content

Infor kondigt overname aan van Merit Globe AS

EMEA – May 23, 2016, 09:00 AM

Infor, een leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, kondigt de overname aan van Merit Globe AS (Merit). Merit is een toonaangevende leverancier op het gebied van consulting services voor Infor M3 in Europa. Merit brengt ongeveer 240 ervaren consultants met tientallen jaren ervaring op het gebied van Infor M3 aan boord en zorgt hiermee voor een verbetering van Infor Services in Europa. Infor zal ook profiteren van de best-practices en technologie die door Merit zijn ontwikkeld om proactief services te leveren aan klanten. Hiermee worden problemen opgespoord en opgelost voordat klanten een verstoring in hun bedrijfsvoering ervaren.

"Eerder dit jaar brachten we onze consultancy-, support- en cloud-onderdelen onder in één groep, Infor Services, om een verbeterde en meer samenhangende klantervaring in het cloud-tijdperk te kunnen leveren. Nu onze projecten groter worden, verder gaan dan edge applications, en bedrijfskritische processen adresseren, investeert Infor in implementatie en klantenservice," aldus Charles Phillips, CEO van Infor. "De overname van Merit geeft ons de beschikking over een getalenteerd en ervaren team dat zal helpen om aan de groeiende vraag te naar Infor M3 te voldoen. Infor M3 is een enterprise resource platform (ERP) voor de machine-, mode- en procesindustrie, dat een snelle groei heeft doorgemaakt in de afgelopen drie jaar."

Merit is een toonaangevend adviesbureau, gevestigd in Noorwegen, dat gespecialiseerd is in Infor M3. Het bedrijf heeft ongeveer 250 medewerkers en meer dan 500 klanten in 18 landen. Merit zal een speciale business unit binnen Infor Services blijven, waarbij Erik Outzen, CEO van Merit, de business unit blijft leiden en rapporteert aan Darren Saumur, global head van Infor Services.

"Sinds de oprichting 12 geleden, is Merit uitgegroeid tot één van de grootste adviesbureaus voor Infor-producten en worden we door onze meer dan 500 klanten gewaardeerd voor het leveren van ongeëvenaarde service," stelt Erik Outzen, CEO van Merit Globe AS. "Omdat ons bedrijf zich volledig heeft toegelegd op Infor M3, zijn we van heel dichtbij getuige geweest van de transformatie van Infor naar 's werelds eerste cloud-bedrijf voor de industrie. We worden geïnspireerd door het innovatieve design van Infor's in-house creatieve bureau, Hook & Loop, en de baanbrekende toepassing van datawetenschap en machine learning vanuit Infor Dynamic Science Labs. We zijn erg verheugd om deel uit te maken van zo een innovatief team."

De overname is op 12 mei gesloten en de voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Volg Infor:

Over Infor

Infor bouwt mooie zakelijke applicaties met de nieuwste functionaliteiten die voor bepaalde branches als een cloud-dienst worden aangeboden. Het bedrijf telt 13.000 medewerkers en heeft klanten in meer dan 200 landen. Voor diverse branches, waaronder de gezondheidszorg, de productie- en mode-industrie, groothandel, hospitality, retail en de publieke sector, automatiseert Infor kritische processen. In de software van Infor is branchespecifieke kennis ingebouwd wat de noodzaak voor dure maatwerkaanpassingen overbodig maakt. Het hoofdkantoor van Infor staat in New York City. Dit is ook de thuisbasis van Infor's interne ontwerpbureau Hook & Loop, een van de grootste creatieve bureaus in Manhattan. Zij richten zich op een gebruikerservaring die plezierig en boeiend is. Infor zet zijn applicaties voornamelijk in op de Amazon Web Services cloud en opensourceplatformen. Kijk voor meer informatie op: nl.infor.com.

Infor klanten zijn onder andere:

 • 18 van de top 20 lucht- en ruimtevaartbedrijven
 • 10 van de top 10 hightechbedrijven
 • 10 van de top 10 farmaceutische bedrijven
 • 21 van de 25 grootste Amerikaanse gezondheidsorganisaties
 • 18 van de 20 grootste Amerikaanse steden
 • 20 van de top 20 toeleveranciers van de automobielindustrie
 • 17 van de top 20 industriële distributeurs
 • 15 van de top 20 wereldwijde retailers
 • 4 van de top 5 brouwerijen
 • 21 van de top 30 wereldwijde banken
 • 6 van de 10 grootste hotelmerken
 • 6 van de top 10 wereldwijde luxe merken

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers De Jong
Mirjam Adriaanse
mirjam@lubbersdejong.nl
020-2050426

Filed Under
 • Press Releases
Industry
 • Other
Product
 • Other
Region
 • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.