Skip to Content

Infor neemt GT Nexus over

EMEA – August 11, 2015, 09:00 AM

Infor, heeft een overeenkomst gesloten om GT Nexus, 's werelds grootste cloud-gebaseerde commerce-platform, voor een bedrag van $675 miljoen over te nemen. In afwachting van de goedkeuring van de regelgevende instanties zal de transactie naar verwachting binnen 45 dagen worden afgerond.

Ongeveer 25.000 bedrijven vertrouwen op GT Nexus, waaronder zes van de top tien logistieke dienstverleners en dertig wereldwijde financiële instellingen. Zij beheren jaarlijks allemaal meer dan $100 miljard aan goederen met behulp van het cloud-gebaseerde zakelijke netwerk van GT Nexus. Klanten zijn onder andere: adidas Group, Caterpillar, Columbia Sportswear, DHL, Home Depot, Levi Strauss & Co., Maersk, Pfizer, Procter & Gamble en UPS.

Infor is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van ERP-software en helpt productiebedrijven om de productie binnen hun bedrijf te organiseren. De verschuiving naar contractproductie verplaatst echter de werkvloer buiten het ERP-systeem van de merk-eigenaar in de richting van het ERP-systeem van de toeleveranciers, waarvan vele bestaande Infor-klanten zijn. Het is tegenwoordig gebruikelijk dat verschillende bedrijven verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, de productie en levering van een enkel product. Dit vereist een gemeenschappelijke cloud voor coördinatie.

GT Nexus biedt een wereldwijd ordersysteem dat zorgt voor de coördinatie van bestellingen tussen partners. Om aan de vraag te voldoen kunnen bedrijven in de productie-, mode-industrie en detailhandel met leveranciers via het systeem samenwerken om zendingen naar klanten, distributiecentra en retail outlets te beheren en optimaliseren. De cloud is ontworpen om deze samenwerking mogelijk te maken.

"Infor en GT Nexus zullen gezamenlijk klanten voorzien van inzicht in hun supply chains om de productie te beheren. Daarnaast kunnen ze opgeslagen en getransporteerde goederen monitoren," aldus Charles Phillips, CEO of Infor. "In een complexe, high velocity supply chain, moeten alle partners weten wat besteld is, wanneer een product gemaakt is, of de bestelling aangepast is en of de douaneformaliteiten zijn afgehandeld. De behoefte aan specialisatie en snelheid verplaatsen daarom de toekomst van productie richting de commerce cloud."

Het GT Nexus-netwerk kan met het ordersysteem van kopers en leveranciers worden geïntegreerd. Kopers verzenden via GT Nexus bestelinformatie naar hun leveranciers, financiële instellingen, vrachtvervoerders en logistieke dienstverleners. GT Nexus wordt het ordersysteem voor de gehele productieketen en het master record van bestellingen via meerdere partners.

GT Nexus faciliteert meer dan $20 miljard in betalingen tussen kopers en hun leveranciers in 90 landen en in 8 valuta. Kopers en financiële instellingen bieden pre- en post-exportfinanciering en betalingsbescherming via de GT Nexus cloud.

"Infor past geweldig bij GT Nexus. We zijn dan ook verheugd de krachten te kunnen bundelen met een bedrijf met zo'n indrukwekkende geschiedenis op het gebied van productie, retail en supply chain," aldus Sean Feeney, CEO van GT Nexus.

De Infor CloudSuite™ industry suites, waaronder Infor CloudSuite Fashion, zijn multitenant, branchespecifieke applicaties en beschikbaar via Amazon Web Services. Infor heeft meer dan 3.200 klanten in de mode- en retailbranche en vele gebruiken GT Nexus. De combinatie van technologieën biedt klanten van Infor en GT Nexus extra mogelijkheden. Bedrijven kunnen dankzij het toevoegen van de Infor CloudSuite-technologie aan het netwerk van GT Nexus hun merchandising en marketing verder integreren en vragen naar gegevens, in plaats van slechts geëxtrapoleerde prognoses, voor betere verkoop, operations en productieplanning.

Infor voorziet tevens in de status van orders die nog in productie zijn. Daarnaast wordt gezamenlijk ontwerp op het netwerk mogelijk gemaakt en worden functies, zoals de overdracht van wijzigingen in de stuklijsten van Infor's Product Lifecycle Management (PLM) oplossing mogelijk gemaakt.

Infor maakt met behulp van Infor Ming.le™ Infor ook sociaal samenwerken op GT Nexus mogelijk. Retailers en fabrikanten kunnen ook profiteren van Infor Rhythm, Infor's omnichannel e-commerceplatform voor engagement en direct order flow in de commerce cloud.

De combinatie van Infor CloudSuite-applicaties en GT Nexus vertegenwoordigt de toekomst van multi-enterprise productie en commerce. Toenemende specialisatie leidt tot complexere supply chains die een uniforme cloud-dienst vereisen en monolithische ERP-systemen vervangen.

Cloud-architectuur
GT Nexus en Infor CloudSuite hebben soortgelijke architecturen; beide hebben een single canonical map voor orders, zijn event gedreven en maken gebruik van opensourcecomponenten. Dankzij de canonical map kunnen leveranciers tot het netwerk toetreden en met alle kopers praten. Dit in tegenstelling tot op maat gemaakte maps en portals voor iedere koper, zoals vaak te vinden zijn in legacy netwerken.

Direct versus indirect
GT Nexus richt zich op directe inkoop, die aansluit op de goederen die aan de eindklanten van het bedrijf worden verkocht. Dit is een veel grotere markt dan indirecte inkoop, die vooral gericht is op administratieve goederen en diensten voor intern gebruik. Het GT Nexus direct procurement-netwerk optimaliseert belangrijke orders die omzet voor de koper/eigenaar van het merk genereren.

Two-tier ERP
Steeds meer bedrijven kiezen voor een two-tier ERP-strategie. De monolithische, legacy ERP-systemen op het hoofdkantoor draaien voornamelijk de grootboeken. Het vervangen van deze dure en complexe systemen voor specialistische externe locaties en opkomende markten is economisch niet haalbaar. Een cloud-gebaseerde productie- en logistieke applicatie kan echter makkelijk op productielocaties in de hele wereld worden geïntegreerd om zo financiële, order- en transportgegevens te delen.

Samengevat zullen Infor en GT Nexus de eerste wereldwijde commerce cloud realiseren met end-to-end controle en inzicht in de productie van directe goederen.

Volg het nieuws over de overname door Infor of over GT Nexus op #CommerceCloud.

Credit Suisse en Bank of America Merrill Lynch traden in verband met de transactie voor Infor op als financiële adviseurs. Gibson, Dunn & Crutcher LLP en Kirkland & Ellis LLP dienden als Infor's externe juridische adviseurs. GT Nexus werd door Morgan Stanley; Wilson Sonsini, Goodrich & Rosati; Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP en KPMG geadviseerd.

Over Infor
Infor verandert de manier waarop informatie wordt gepubliceerd en gebruikt binnen een bedrijf en helpt meer dan 73.000 klanten in 200 landen hun operations en aanpassingsvermogen te verbeteren en hun groei te stimuleren. Infor biedt branchespecifieke applicaties en suites die ontworpen zijn voor het realiseren van snelheid, met een innovatief ontwerp die eenvoudig, transparant en elegant is en een rijke gebruikerservaring bieden. De flexibele implementatieopties geven klanten de keuze om hun activiteiten in de cloud, on-premise of allebei in te zetten. Kijk voor meer informatie op: nl.infor.com.

Infor klanten zijn onder andere:

 • 19 van de top 20 lucht- en ruimtevaartbedrijven
 • 10 van de top 10 hightechbedrijven
 • 10 van de top 10 farmaceutische bedrijven
 • 22 van de 25 grootste Amerikaanse gezondheidsorganisaties
 • 16 van de 20 grootste Amerikaanse steden
 • 20 van de top 20 toeleveranciers van de automobielindustrie
 • 17 van de top 20 industriële distributeurs
 • 16 van de top 20 wereldwijde retailers
 • 4 van de top 5 brouwerijen
 • 21 van de top 30 wereldwijde banken
 • 6 van de top 10 wereldwijde luxe merken

Over GT Nexus
GT Nexus beheert 's wereld grootste cloud-gebaseerde business netwerk en execution platform voor wereldwijde handel en supply chain management. Meer dan 25.000 bedrijven in diverse verticale markten, waaronder adidas Group, Caterpillar, Citi, Columbia Sportswear, DHL, Electrolux, Levi Strauss & Co., Nestlé, Pfizer en Sears gebruiken GT Nexus als hun standaard, multi-enterprise collaboration platform. Bedrijven die aan het netwerk deelnemen beschikken altijd over realtime informatie waardoor ze hun goederenstromen, bedrijfskapitaal en commerciële informatie, vanaf het bestelmoment tot de uiteindelijke betaling, kunnen optimaliseren. Voor meer informatie, zie: www.gtnexus.com.

Forward-Looking Statements
This announcement reflects the direction Infor may take with regard to the specific product(s) described herein, all of which is subject to change by Infor in its sole discretion, with or without notice to you. This announcement is not a commitment to you in any way and you should not rely on this document or any of its content in making any decision. Infor is not committing to develop or deliver any specified enhancement, upgrade, product or functionality, even if such is described in this announcement and even if such description is accompanied by words such as "anticipate," "believe," "expect," "intend," "may," "plan," "project," "predict," "should," "will," and/or similar expressions. Many factors can affect Infor's product development plans and the nature, content and timing of future product releases, all of which remain in the sole discretion of Infor. This announcement, in whole or in part, may not be incorporated into any contractual agreement with Infor or its subsidiaries or affiliates. Infor expressly disclaims any liability with respect to this announcement.

Voor meer informatie:
Anke van Heerebeek
Lubbers De Jong
020 205 04 28
anke@lubbersdejong.nl

Filed Under
 • Press Releases
Product
 • Other
Region
 • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.