Skip to Content

Infor ondersteunt de ontdekking van een nieuw Higgs Boson deeltje bij CERN

EMEA – November 15, 2012, 05:36 AM

Infor, een leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, kondigt vandaag aan dat CERN, de Europese organisatie voor nucleair onderzoek, nu 1,25 miljoen activa beheert met Infor EAM (Enterprise Asset Management). Hieronder vallen onder andere meer dan 500.000 versnellingsdeeltjes van de Large Hadron Collider (LHC), die zijn gebruikt in de recente ontdekking van het Higgs Boson deeltje. De Infor applicatie EAM helpt het toonaangevende onderzoeksinstituut met traceerbaarheid, compliance, het service level en preventief onderhoud.

‘De unieke assets van CERN vragen om het hoogste niveau’s van operational excellence. Inclusief hoogstaande mogelijkheden voor mobile asset management, beveiligde toegang voor personeel, complexe compliance eisen en veilige gegevens te allen tijden, aldus Charles Phillips, CEO van Infor. ‘Nergens is dit meer essentieel dan bij de LHC-deeltjesversneller, die onlangs in het nieuws was vanwege de ontdekking van het nieuwe Higgs Boson deeltje. Infor is trots om bij de ontdekking van dit deeltje samen te werken met CERN’.

Met het nieuwe systeem worden meer dan een miljoen stuks apparatuur onderhouden. CERN gebruikt hiervoor ongeveer 50 externe dienstverleners. De serviceovereenkomsten bevatten vaak verschillende afspraken over vaste vergoedingen, verplichte performances en daadwerkelijke bestede tijd. Deze verscheidenheid van contracten en servicelevels betekent dat elke uitrusting en onderhoudstaak volledig moet kunnen worden getraceerd, van aanvraag tot oplevering.

Het doel is niet alleen om de anticipatie op problemen en storingen te verbeteren, maar ook om de kosten te optimaliseren en de verbintenissen van elke service provider te beheren. Een groot deel van de onderhoudswerkzaamheden van de infrastructuur van CERN wordt beheerd met behulp van Infor’s EAM. Hieronder vallen onder andere bewaking, veiligheid, verwarming- en koelingfaciliteiten evenals een deel van de wetenschappelijke instrumenten, zoals de LHC-deeltjesversneller.

Infor’s EAM genereert meer dan 180.000 werkorders per jaar, stelt preventieve onderhoudstaken op, biedt functionele voorraadbeheer en organiseert onderhoud- en inspectieschema’s.

Voor de wetenschappelijke instrumenten is Infor’s EAM de kern van een productiecontrolesysteem geworden. Het stelt het personeel in staat om de volledige geschiedenis van een instrument te bekijken.

Infor’s EAM is onlangs aangesloten met een ITIL (Information Technology Infrastructure Library) service desk tool. Deze voorziet alle gebruikers van rechtstreeks contact ongeacht het type onderhoudsprobleem dat moet worden aangepakt. Dit zorgde ervoor dat meer dan 10.000 onderhoudsopdrachten werden gecatalogiseerd in de eerste zes maanden van 2012.

Daarnaast is er begin 2012 een order management platform voor mobiele werknemers gelanceerd. Dit gebeurde toen een ‘EAM Light’ applicatie voor datatoegang via het web in zijn laatste ontwikkelingsstadium bevond. Elke gebruiker krijgt de mogelijkheid het platform aan te passen aan zijn eigen werkomgeving, gebaseerd op een uniek en veilig datafundament.

Op dit moment wordt er eveneens een project voor de traceerbaarheid van radioactief materiaal ontwikkeld. Hierdoor kan de apparatuur, die beter toezicht vereist, geïdentificeerd worden nadat het is verwijderd uit de grootste en krachtigste deeltjesversneller ter wereld, de Large Hadron Collider.
Voor CERN is het toezicht op de versnellers een van de meest essentiele gebieden voor het anticiperen op en het voorkomen van fouten. Pedro Martel, systems engineer bij CERN, verklaarde: ‘Het controleren van radioactief materiaal is zeer belangrijk voor CERN, omdat we verplicht zijn ons aan de stralingbeschermingsregels te houden. Dit houdt in dat onze inventaris van radioactief materiaal altijd up-to-date moet zijn. Dit is vereist voor de regelmatige rapportage aan de Zwitserse en Franse stralingsbeschermingautoriteiten.’

Martel legt ook uit waarom CERN afhankelijk is van het Infor systeem: ‘Het onderhoud begint bij CERN zodra een gebeurtenis is verwerkt in Infor EAM. Als de oplossing niet beschikbaar is kan het onderhoud niet worden uitgevoerd. Alleen de data die is opgeslagen in Infor EAM wordt valide geacht en alleen gegevens in het systeem kunnen gebruikt worden voor betaling. We zullen nauw blijven samenwerken met Infor om te profiteren van hun brede waaier aan functionele consultancy en trainingservaring.’

Over Cern
CERN, de Europese Organisatie voor Nucleair Onderzoek, is 's werelds grootste laboratorium voor deeltjesfysica. Het heeft zijn hoofdkwartier in Genève. De huidige lidstaten zijn Oostenrijk, België, Bulgarije, de Tsjechische Republiek, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Roemenië is een kandidaat voor toetreding en Israël en Servië zijn geassocieerde leden in de pre-fase tot het lidmaatschap. India, Japan, de Russische Federatie, de Verenigde Staten van Amerika, Turkije, de Europese Commissie en UNESCO hebben de status van waarnemer.

Over Infor
Infor is wereldwijd de op twee na grootste leverancier van enterprise applicaties en diensten, die meer dan 70.000 klanten in 194 landen helpt hun operations en aanpassingsvermogen te verbeteren en hun groei te stimuleren. Infor biedt branchespecifieke applicaties en suites die ontworpen zijn voor snelheid en gebruik maken van baanbrekende technologie en een rijke gebruikerservaring. De flexibele implementatieopties geven klanten de keuze om hun activiteiten in de cloud, on-premise of allebei in te zetten.
Kijk voor meer informatie op: nl.infor.com.

Filed Under
  • Press Releases
Region
  • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.