Skip to Content

Onafhankelijk gebruikersonderzoek: Infor scoort hoog op producttevredenheid

EMEA – November 05, 2012, 00:00 AM
Infor, een leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, behaalt in de BI Survey 12, een onafhankelijk gebruikersonderzoek dat jaarlijks wordt uitgevoerd door het Business Application Research Center (BARC) goede scores met zijn Infor ION BI en Infor EPM oplossingen. In de categorie BI Giants, de groep leveranciers met de hoogste omzet, bekleedt Infor de eerste plaats op het gebied van tevredenheid over het product.

BARC ondervroeg in de periode tussen april en juli 2012 bijna 3.000 business intelligence (BI) en performance management (PM) gebruikers in 85 landen, die tezamen 27 oplossingen van in totaal 22 leveranciers gebruiken. Infor is opgenomen in vier categorieën, te weten: BI Giants, OLAP Analysis vendor, Performance Management vendor en Small & Medium Project vendor.

In de categorie BI Giants is Infor het meest succesvol. Het bedrijf behaalde qua producttevredenheid de eerste plaats, gevolgd door leveranciers als MicroStrategy, Microsoft en QlikTech. Op het gebied van klanttevredenheid staat Infor op de tweede plaats en op het gebied van agility van de oplossingen op de derde plaats.

Daarnaast werden goede resultaten behaald in dertien andere subcategorieën van de BI Giants categorie, waaronder hoge noteringen in: het bereiken van doelstellingen, het laagste aantal beheerders per gebruiker, competitief winstpercentage, cloud BI, samenwerking, ondersteuning van de leverancier, ondersteuning tijdens de implementatie, klanttevredenheid, duur van het project, self-service en op functioneel gebied.
Infor bewees ook haar concurrentievermogen in de groep van performance management leveranciers, met een derde plaats vanwege het brede portfolio van rapportage, dashboard, analyse en performance management tools. Ook in deze groep voert Infor de lijst aan met een eerste plaats qua producttevredenheid.
Gebruikers uit het MKB gaven in het onderzoek aan dat ze de gebruiksvriendelijkheid van de oplossingen van Infor waarderen en dat ze minimale administratieve ondersteuning behoeven. In vergelijking met de concurrentie komt Infor uit met het laagste aantal beheerders per gebruiker wat leidde tot de eerste plaats in deze categorie.

"Infor biedt een flexibel portfolio met gebruiksvriendelijke producten, die hoog scoren op het gebied van product- en klanttevredenheid. Het portfolio omvat niet alleen rapportage en analyse functies met een multidimensionale OLAP-database maar ook een aantal andere performance management-oplossingen. In vergelijking met andere grote softwarefabrikanten zijn de producten van Infor zeer goed gepositioneerd en toonaangevend op velerlei gebieden”, licht Dr Carsten Bange, Managing Director of BARC GmbH, toe in zijn beoordeling.

"In de afgelopen 18 maanden richtte Infor zich op het verbeteren van zijn applicaties en oplossingen, in het bijzonder met betrekking tot de gebruikerservaring en de functionaliteiten", zegt Jan Gahde, Global Product Manager Business Intelligence. "De BI Survey 12 laat zien dat onze strategie goed wordt ontvangen in de markt. Wij zijn blij met de positieve feedback van onze klanten."

Over Infor
Infor is wereldwijd de op twee na grootste leverancier van enterprise applicaties en diensten, die meer dan 70.000 klanten in 194 landen helpt hun operations en aanpassingsvermogen te verbeteren en hun groei te stimuleren. Infor biedt branchespecifieke applicaties en suites die ontworpen zijn voor snelheid en gebruik maken van baanbrekende technologie en een rijke gebruikerservaring. De flexibele implementatieopties geven klanten de keuze om hun activiteiten in de cloud, on-premise of allebei in te zetten.
Kijk voor meer informatie op: nl.infor.com.
Filed Under
  • Press Releases
Region
  • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.