Skip to Content

Opnieuw dubbelcijferige omzetgroei uit licenties voor Infor

EMEA – December 19, 2014, 12:52 PM

Infor, een leverancier van bedrijfssoftware, maakt bekend dat de omzet uit licenties en abonnementen in het tweede kwartaal van boekjaar 2015 in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder 15 procent is toegenomen op basis van de actuele wisselkoers en 17 procent op basis van constante valuta1.

De omzet afkomstig uit licenties en abonnementen2 op basis van de non-GAAP boekhoudmethode nam met 14 procent toe op basis van de actuele wisselkoers en 16 procent op basis van constante valuta. De verklaring hiervoor ligt onder andere in het hoge aantal verkochte licenties en de sterke vraag naar Software-as-a-Service (SaaS). De operating income marge en Adjusted EBITDA winstmarge3 bedragen respectievelijk 17 en 28 procent. Infor verwelkomde 764 nieuwe klanten in het kwartaal.

De omzet uit licenties en abonnementen in het boekjaar 2015 en de non-GAAP omzet uit licenties en abonnementen namen toe met respectievelijk 19 en 18 procent. De cloud business nam met meer dan 200 procent toe. De salesproductiviteit4 is met 32 procent gestegen sinds het fiscale jaar startte.

“De explosieve groei in onze pipeline en de interesse in de cloud markeren een keerpunt in de industrie,” aldus Stephan Scholl, president Field Operations bij Infor. “Infor is het eerste bedrijf dat branchespecifieke suites in de cloud levert, waardoor klanten niet alleen hun randapplicaties maar ook bedrijfskritische applicaties kunnen verplaatsen naar een standaard cloud.”

Dit is voor Infor het tweede opeenvolgende kwartaal van jaar-op-jaar SaaS-groei met driedubbele cijfers. Afgelopen maart kondigde het bedrijf Infor CloudSuiteTM aan, de eerste groep branchespecifieke cloud suites die beschikbaar zijn via de Amazon Web Services (AWS)-cloud.

“Meer dan 25 miljoen mensen gebruiken de Infor cloud-applicaties en de branchespecifieke certificeringen in de gezondheidszorg, luchtvaart & defensie en overheid,” zegt Pam Murphy, COO van Infor. “We zien een migratie naar een nieuwe generatie cloud-infrastructuur die veiliger en kosteneffectiever is dan propriëtaire datacenters.”

Infor heeft in de eerste helft van boekjaar 2015 in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder de R&D-uitgaven verhoogd met dubbele cijfers, aangezien het bedrijf blijft investeren in innovatie. Infor heeft in de laatste 3 jaar meer dan 400 nieuwe producten en 16.000 verbeteringen uitgebracht. Met bijna 4.000 ontwikkelaars is Infor een van de grootste engineeringbedrijven die zich richten op zakelijke applicaties.

“Nu Infor diepe micro-verticale functionaliteit biedt met Infor CloudSuite heroverwegen bedrijven de stap naar de cloud,” aldus Duncan Angove, president of products and support bij Infor.

Infor-medewerkers blijven op alle gebieden goed presteren terwijl ze ook bijdragen aan de gemeenschap. Infor heeft meer dan een half miljoen dollars en 1.400 werkdagen gedoneerd aan Habitat for Humanity International, een belangrijke klant. Medewerkers van de 153 Infor-kantoren in 41 landen kunnen maximaal een week betaald vrijwilligerswerk verrichten voor Habitat for Humanity.

Filed Under
  • Press Releases
Region
  • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.