Skip to Content

Shanks krijgt volledige controle over het onderhoud

EMEA – July 10, 2012, 03:06 AM

Infor, een leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, kondigt vandaag aan dat Shanks Nederland, een milieubedrijf dat is gespecialiseerd in afvalverwerking en recycling, Infor’s Asset Management oplossing, Infor10 EAM Enterprise, heeft gekozen om het inzicht in de assets te verbeteren en de onderhoudscyclus te optimaliseren.

Shanks Nederland maakt deel uit van de Shanks Group, een van de toonaangevende bedrijven in afvalbeheer, en is in Nederland voornamelijk bekend via zijn dochterbedrijven, waaronder: Icova, Van Vliet, Reym en Smink. De dochterbedrijven Van Vliet Contrans en Icova profiteren respectievelijk sinds 1 januari 2012 en 1 april 2012 van de mogelijkheden van Infor10 EAM Enterprise. Zo kunnen zij hun assets op een effectievere manier managen en het transportbeheer en het beheer van het wagenpark verbeteren. De ambitie bestaat om de oplossingen tevens binnen andere dochtermaatschappijen te implementeren waardoor ook zij hun productiviteit en effectiviteit kunnen verbeteren.

Infor10 EAM Enterprise biedt Van Vliet Contrans en Icova meer flexibiliteit en helpt hen preventief onderhoud van vrachtwagens en andere transportmiddelen effectief uit te voeren. Hierdoor kan op materiaalkosten worden bespaard en de winstgevendheid worden vergroot. Daarnaast is duidelijk bij welke klant materieel staat en inzichtelijk welke kosten er bijvoorbeeld aan een storing verbonden zijn.

Door het verbeterde inzicht kunnen Van Vliet Contrans en Icova de kosten die samenhangen met het materieel, personeel en faciliteiten verminderen en onder controle houden. Hierdoor kunnen betere financiële afwegingen worden gemaakt om diensten al dan niet te outsourcen en de concurrentiepositie te verbeteren.

Tevens is de kwaliteit van de rapportage verbeterd en meer gestroomlijnd dankzij uitgebreide opties, geavanceerde filtermogelijkheden en een uniforme gebruikersinterface. Planners kunnen zodoende alle gewenste informatie boven water halen en gebruiken.

Infor quote
“Infor10 EAM Enterprise helpt Shanks hun assets op een effectievere wijze te beheren. Hierdoor kunnen ze snijden in de inkoopkosten, voorraadniveaus en voorraadkosten om zo de winst te maximaliseren”, aldus Bert Verplancke, Sales Director EAM bij Infor Benelux.

Shanks quote
“Tien jaar geleden startte Shanks Nederland met de zoektocht naar een onderhoudspakket dat uiteindelijk strandde in een reeks maatwerkoplossingen. Met Infor10 EAM Enterprise hebben we uiteindelijk een uitstekende oplossing gevonden die onderscheidend is in de markt en voldoet aan onze wensen en eisen”, aldus Berry van der Schans, Country ICT Manager bij Shanks Nederland. Hij vervolgt: “Een belangrijke vereiste was goede support en dat blijkt de sleutel tot het goede resultaat te zijn. Het pakket dwingt ons gedisciplineerd te werken en helpt ons kosten te besparen, asset management te verbeteren en met het opsporen van onderdelen.”

Extra informatie

Over Shanks
Shanks Nederland maakt deel uit van de Shanks Group plc., een van de toonaangevende bedrijven in afvalbeheer met meer dan 4.000 werknemers en activiteiten in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk en Canada. Shanks biedt klanten in de publieke en private sector een verscheidenheid aan oplossingen en technologieën voor recycling en het terugwinnen van energie. In Nederland is Shanks voornamelijk bekend via zijn dochterbedrijven, waaronder Icova, Van Vliet, Reym en Smink. Voor meer informatie, zie www.shanks.nl

Over Infor
Infor is wereldwijd de op twee na grootste leverancier van enterprise applicaties en diensten, die meer dan 70.000 klanten in grote en middelgrote bedrijven helpt hun operations te verbeteren en groei in tal van branches te stimuleren. Kijk voor meer informatie op: http://nl.infor.com/.

Filed Under
  • Press Releases
Region
  • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.