Skip to Content

Slechte basis voor besluitvorming schaadt concurrentievermogen

EMEA – March 07, 2012, 10:09 AM

Slechte besluitvorming wordt aangevoerd als een cruciale belemmering voor de groei van fabrikanten over de hele wereld, zo blijkt uit een onderzoek van IDC Manufacturing gesponsord door Infor onder 378 fabrikanten in de automotive, lucht- en ruimtevaart, high-tech elektronica en industriële installatiebranche. De whitepaper In Pursuit of Operational Excellence: Accelerating Business Change Through Next Generation ERP benadrukt dat fabrikanten alle beschikbare informatie moeten analyseren en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor het bedrijf om zo groei te realiseren. Echter belemmeren inadequate systemen, gebrekkige gegevens en partnerintegratie betere besluitvorming.

Volgens 60 procent van de fabrikanten beperken bedrijfsprocessen en IT-systemen op dit moment de besluitvorming die noodzakelijk is voor operational excellence. Ze constateren een gebrek aan functionaliteiten in ERP-systemen die inspelen op sociale netwerken, samenwerking bevorderen en een juiste besluitvormingsomgeving creëren. Op de vraag welke wensen fabrikanten hebben, worden snellere bedrijfsprocessen, realtime informatie en samenwerking genoemd als punten die cruciaal zijn om de werkmethoden te verbeteren en betere beslissingen te nemen.

Overzicht

  • Volgens het onderzoek verschillen de belemmeringen voor betere besluitvorming per branche. Zo blijkt dat binnen de ruimte- en luchtvaart en industriële machinebranche ongelijksoortige data binnen verschillende systemen de grootste uitdaging vormen (respectievelijk 67 procent en 68 procent). Bedrijven in de autobranche wijzen op inadequate partnerintegratie (77 procent) terwijl de high-tech elektronica sector een gebrek aan gegevens of de onjuistheid ervan aanstippen (64 procent).
  • Snellere bedrijfsprocessen (85 procent), toegang tot realtime informatie (60 procent) en verbeterde samenwerking (60 procent) worden genoemd als elementair om de besluitvormingsomgeving in alle regio's en industrieën te verbeteren.
  • Samenwerking en sociale netwerken zijn sterk gestegen op de agenda van fabrikanten. Dit facet wordt bij vele ondervraagden gezien als een beperking in huidige ERP-systemen, maar wat de weg vrij zou moeten maken voor social ERP. 35 procent van alle respondenten beweert bovendien dat mobiele en sociale netwerken de manier waarop zij werken compleet zal veranderen.
  • Met het oog op de komende drie jaar is snelheid van cruciaal belang voor fabrikanten. Sneller reageren op veranderingen die door het bedrijfsleven worden vereist, met name in de ruimte- en luchtvaart (71 procent) en high-tech elektronica (78 procent) en het stoomlijnen van processen voor het bereiken van 'operational excellence' (72 procent) staan bovenaan het verlanglijstje van fabrikanten. Meer gedetailleerd inzicht (58 procent) en betere samenwerking (42 procent) domineren eveneens de ERP-behoeften op de korte- en middellangetermijn.

IDC Manufacturing Insights quote
"Aangezien de economische groei achterblijft, lijkt het alsof fabrikanten reageren door meer snelheid en agility toe te passen binnen alle facetten van hun activiteiten", aldus Pierfrancesco Manenti, Head of IDC Manufacturing Insights, Europe, Middle East & Africa. "Alhoewel organisaties weten dat snelle innovatie belangrijk is voor het verkrijgen van concurrentievoordeel werken slechte besluitvormingsomgevingen de mogelijkheid tegen snel te reageren op eisen. In de toekomst zal dit niet denkbaar zijn aangezien vooruitstrevende bedrijven zich moeten richten op systemen die een snelle en gezamenlijke besluitvorming mogelijk maken om innovatie gedreven groeistrategieën mogelijk te maken.

Infor quote
"Het spreekt voor zich dat beter geïnformeerde, snellere beslissingen resulteren in een beter lopend bedrijf. Door de lage groei is de behoefte aan agility nog nooit zo groot geweest", zegt Andrew Kinder, director product marketing bij Infor. "Door een combinatie van transactionele data en contextual intelligence ondersteunt technologie niet alleen snellere maar ook beter geïnformeerde beslissingen. Het is interessant op te merken dat fabrikanten voor de eerste keer wijzen op sociale netwerken als een integraal onderdeel in het faciliteren van betere besluitvormingkaders. Meer dan eenderde suggereert dat het dankzij de opkomst van sociale media mogelijk is anders te kunnen denken en dat het de manier waarop mensen werken echt zal veranderen."

Extra informatie

  • Klik hier om de volledige IDC Manufacturing Insights whitepaper te downloaden (registratie is vereist).

Over Infor
Infor is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware en diensten, die meer dan 70.000 klanten in 164 landen helpt hun operations te verbeteren en groei te stimuleren. Kijk voor meer informatie op: http://nl.infor.com/.

Filed Under
  • Press Releases
Region
  • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.