Skip to Content

Sterk boekjaar voor Infor

EMEA – July 22, 2015, 09:00 AM

Infor rapporteert sterke resultaten voor boekjaar 2015. De omzet uit softwarelicenties en abonnementen nam met 12 procent toe en de SaaS-omzet nam met meer dan 60 procent toe in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder1. Inmiddels zijn er meer dan 45 miljoen gebruikers in 96 verschillende landen die Infor-applicaties in de cloud gebruiken en het aantal SaaS-registraties nam met 300 procent toe.

“De groei die Infor doormaakt, is een belangrijk keerpunt. Onze investeringen in cloud-software, hebben een positief effect en bieden veel toekomstpotentieel”, zegt Charles Phillips, CEO van Infor. “De software voldoet aan de unieke behoeften van klanten en biedt een uitstekende gebruikerservaring. Infor is in staat de groei te versnellen nu steeds meer bedrijven zich afwenden van het monolitische tijdperk van legacy softwareleveranciers ten gunste van flexibele, veilige cloud-applicaties met de nieuwste functionaliteiten en zonder kostbaar maatwerk.”

Tijdens boekjaar 2015 kwamen er ongeveer 2.900 nieuwe klanten bij. Tot de nieuwe klanten en go-lives in het boekjaar behoren: Wyndham Hotels, Ferrari, San Francisco Municipal Transport Agency, Hershey Entertainment and Resorts, Boskalis, EBSCO, Legacy Health, Best Western International, Kaman Industrial Technologies, and Wagner equipment (CAT).

Infor legde zijn focus ook op het upgraden van zijn grote klantenportfolio door het ecosysteem van SI’s (system integrators) uit te breiden. Er werden onder andere nieuwe overeenkomsten gesloten met HCL Technologies en Ciber. Daarnaast ziet het bedrijf de vraag naar het UpgradeX-programma toenemen en heeft het succesvol upgrades voltooid bij bedrijven als San Antonio Water System en Kansas City Water Services. Verder zijn 97 nieuwe channel partners toegetreden tot het Infor Partner Network en de omzet afkomstig uit het kanaal is met 18 procent toegenomen.

Andere hoogtepunten van het jaar waren:

  • Een recordaantal bezoekers voor de jaarlijkse conferentie, het Inforum, dat in september in New Orleans plaatsvond.
  • De aankondiging van Infor Xi, een enterprise release die multi-tenancy, open source, mobile-first ontwerp en ingebouwde data science omvat.
  • Beschikbaarheid van diverse Infor CloudSuiteTM industry suites, waaronder suites voor ruimtevaart & defensie, automotive, distributie, equipment, facility management, mode, F&B, gezondheidszorg, hospitality, industrial manufacturing en de publieke sector.
  • De introductie van Infor CloudSuite Business, een robuuste ERP-oplossing die geïntegreerde financiële, HR- , en CRM-functies voor middelgrootte bedrijven biedt evenals een aantrekkelijk omruilprogramma voor NetSuite-klanten die naar CloudSuite Business willen migreren.
  • De introductie van het educatie- en samenwerkingsprogramma Infor Education Alliances Program.
  • De oprichting van Infor Dynamic Science Labs, een nieuwe interne organisatie die gevestigd is in Cambridge, Massachusetts, VS. De organisatie richt zich op de integratie van machine-learning en big data analyse in de Infor-applicatie waardoor ze sneller, slimmer en schaalbaarder zijn.

1Vanwege de wijziging van het einde van het boekjaar 2015, van 31 mei naar 30 april, omvatten onze resultaten voor boekjaar 2015 de periode van 1 juni 2014 tot 30 april 2015. De stijging in omzet en licenties en abonnementen zoals genoemd in het persbericht hebben betrekking op deze overgangsperiode van 11 maanden en de vergelijkbare periode van 11 maanden van 1 juni 2013 tot 30 april 2014. Voor meer informatie verwijzen we naar het Transition Report on Form 10-KT dat op 26 juni 2015 bij de SEC is ingediend.

Filed Under
  • Press Releases
Product
  • Other
Region
  • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.