Skip to Content

Textielproducent Shore to Shore voorkomt lange betalingstermijnen met GT Nexus

EMEA – April 08, 2016, 09:00 AM

GT Nexus kondigt aan dat Shore to Shore Textiles, een producent van dames- en herenkleding uit Bangladesh, gebruik gaat maken van het GT Nexus-netwerk om toegang tot kapitaal te krijgen. Hiermee kan het bedrijf de bedrijfsactiviteiten financieren en de prestaties verbeteren.

Shore to Shore Textiles heeft als het zaken doet met klanten in Europa en de VS te maken met betalingstermijnen die tot wel 90 dagen kunnen oplopen. Dat legt vaak een financiële druk op het bedrijf. Daarom zoekt het externe financiering om de dagelijkse kosten te kunnen voldoen, zoals de salarissen van het personeel.

"Wij kunnen kapitaalgerelateerde uitdagingen tackelen door transacties af te wikkelen via het netwerk van GT Nexus," zegt Rakibur Rahman, General Manager van Shore to Shore. "In één enkele geautomatiseerde omgeving ontvangen we bestellingen, verzenden we facturen en krijgen we financiering binnen van RTS International, een financieringsverstrekker in het netwerk. We weten precies wanneer we betaald krijgen, en altijd binnen een paar dagen tijd."

Shore tot Shore Textiles is opgericht in 2006. Jaarlijks boekt het 50 miljoen dollar omzet. Het levert aan de grootste internationale merken, zoals Charles Komar, Ariel Alpha, Calzedonia, H&M, M&S, Celio, Next, Cubus, Jules en Charlott.

Shore to Shore heeft een betalingsprogramma geïmplementeerd met hulp van GT Nexus voor snelle betalingen. Hiermee verbetert de textielfabrikant zijn cashflow en betaalt het lopende kredieten bij banken. Met het platform krijgt het bedrijf toegang tot kapitaal tegen competitieve tarieven en kan het de dagelijkse operatie ondersteunen.

Shore to Shore profiteert van vroege betaling door de deelname van verschillende leveranciers in het netwerk. RTS International bijvoorbeeld gebruikt het netwerk om zichtbaarheid te creëren onder handelspartners en biedt financiering gebaseerd op het financiële vermogen van de klanten van Shore to Shore.

"Producenten zoals Shore to Shore kunnen door GT Nexus het welzijn van hun bedrijf verbeteren - en daarmee de kracht van de hele leveringsketen. Zij kunnen sneller aan kapitaal komen tegen tarieven die significant lager liggen dan op de lokale markt," zegt Kurt Cavano, Chief Strategy Officer bij GT Nexus. "Financiers als RTS International zijn bereid om meer robuuste vormen van geldverstrekking te bieden omdat zij daarvoor zichtbaarheid in de gehele keten terugkrijgen."

RTS International levert financieringsoplossingen aan klanten in meer dan 40 landen, en is sinds 2012 partner van GT Nexus. "Dankzij onze samenwerking met GT Nexus kunnen wij onze klanten op een gestroomlijnde en simpele manier werkkapitaal geven," zegt Luis Mondragon, Vice President of Sales bij RTS International. "De synergie tussen onze producten en diensten en het GT Nexus-platform is buitengewoon groot."

Over GT Nexus

GT Nexus, een Infor-bedrijf, beheert 's wereld grootste cloud-gebaseerde business netwerk en execution platform voor wereldwijde handel en supply chain management. Meer dan 25.000 bedrijven in diverse verticale markten, waaronder adidas Group, Caterpillar, Citi, Columbia Sportswear, DHL, Electrolux, Levi Strauss & Co., Nestlé, Pfizer en Sears gebruiken GT Nexus als hun standaard, multi-enterprise collaboration platform. Bedrijven die aan het netwerk deelnemen beschikken altijd over realtime informatie waardoor ze hun goederenstromen, bedrijfskapitaal en commerciële informatie, vanaf het bestelmoment tot de uiteindelijke betaling, kunnen optimaliseren. Voor meer informatie, zie: www.gtnexus.com.

Over Infor

Infor bouwt mooie zakelijke applicaties met de nieuwste functionaliteiten die voor bepaalde branches als een cloud-dienst worden aangeboden. Het bedrijf telt 13.000 medewerkers en heeft klanten in meer dan 200 landen. Voor diverse branches, waaronder de gezondheidszorg, de productie- en mode-industrie, groothandel, hospitality, retail en de publieke sector, automatiseert Infor kritische processen. In de software van Infor is branchespecifieke kennis ingebouwd wat de noodzaak voor dure maatwerkaanpassingen overbodig maakt. Het hoofdkantoor van Infor staat in New York City. Dit is ook de thuisbasis van Infor's interne ontwerpbureau Hook & Loop, een van de grootste creatieve bureaus in Manhattan. Zij richten zich op een gebruikerservaring die plezierig en boeiend is. Infor zet zijn applicaties voornamelijk in op de Amazon Web Services cloud en opensourceplatformen. Kijk voor meer informatie op: nl.infor.com.

Infor klanten zijn onder andere:

 • 18 van de top 20 lucht- en ruimtevaartbedrijven
 • 10 van de top 10 hightechbedrijven
 • 10 van de top 10 farmaceutische bedrijven
 • 21 van de 25 grootste Amerikaanse gezondheidsorganisaties
 • 18 van de 20 grootste Amerikaanse steden
 • 20 van de top 20 toeleveranciers van de automobielindustrie
 • 17 van de top 20 industriële distributeurs
 • 15 van de top 20 wereldwijde retailers
 • 4 van de top 5 brouwerijen
 • 21 van de top 30 wereldwijde banken
 • 6 van de 10 grootste hotelmerken
 • 6 van de top 10 wereldwijde luxe merken

Voor meer informatie:
Anke van Heerebeek
Lubbers De Jong
020 205 04 28
anke@lubbersdejong.nl

Filed Under
 • Press Releases
Industry
 • Other
Product
 • Other
Region
 • EMEA
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

Infor values your privacy.