Skip to Content
Sweden – September 04, 2020, 09:00 AM

Infor, ledande leverantör av sofistikerade, branschspecifika affärslösningar för molnet, meddelar idag att Cloetta, ett ledande konfektföretag i Nordeuropa, har valt Infor CloudSuite Food & Beverage för att stödja sin digitala transformation och driva innovation i sin verksamhet. Lösningen förväntas vara i drift 2021 för 650 användare på Cloetta.

Cloetta har försäljning i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Tyskland och Storbritannien och har åtta produktionsanläggningar i fem länder. Konfektsektorn kännetecknas av impulsdrivna inköp bland konsumenter, baserade på tidigare erfarenheter. Det innebär att Cloetta både måste hålla jämna steg med efterfrågan samtidigt som kvaliteten är avgörande för framgången.

Cloetta valde Infor CloudSuite Food & Beverage baserat på flera faktorer. En är att Cloetta har varit Infor M3-kund i många år och därför fanns det redan en långvarig och pålitlig relation med Infor. Dessutom var man imponerad av den omfattande branschfunktionaliteten i Infor CloudSuite Food & Beverage. Den stödjer både nyanserna och dynamiken i Cloettas verksamhet, inklusive kvalitetskontroll, recepthantering och spårbarhet. I linje med sin strävan att förnya var lösningens moderna molnarkitektur nyckeln till beslutet.

  • För att möta behoven på marknaden är det absolut nödvändigt att vi har smidigheten att kunna svara snabbt på trender och kunna dra nytta av nya möjligheter för att på så sätt kunna maximera försäljningen, säger Per Svensson, IT-chef, Cloetta. Genom att gå över till en modernare, digitaliserad plattform som stödjer innovation och optimerar verksamheten, är vi övertygade om att Infor CloudSuite Food & Beverage var rätt lösning för Cloetta. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med Infor framgent, trygga i vetskapen att vi kommer ha branschledande möjligheter att ta marknadsandelar på våra nyckelmarknader och segment.
  • Digitalisering är utan tvekan en avgörande faktor för att ta marknadsandelar, säger Johan Made, chef Norra, Västra och Östra Europa på Infor. Infors mikro-vertikala fokus är anpassat för att hantera frågor som är specifika för en viss bransch, vare sig det handlar om processer, regelefterlevnad, standarder, KPI eller andra mått som mikrovertikala företag som Cloetta behöver för att öka kapaciteten och i slutändan marknadsandelarna.
Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

By clicking “Submit” you agree that Infor will process your personal data provided in the above form for communicating with you as our potential or actual customer or a client as described in our Privacy Policy.