Skip to Content

Infor signerer avtale om Infor CloudSuite for Elektroskandia (norsk)

Sweden – December 01, 2020, 09:00 AM

Elektroskandia fortsetter sin digitaliseringsreise og effektivisering av driften. Nå blir siste del av det gamle ERP-systemet erstattet med et moderne, fleksibelt og mobilt forretningssystem fra Infor. Den nye løsningen, Infor CloudSuite Distribution, skal understøtte selskapets framtidige målsetninger.

Elektroskandia leverer produkter og tjenester til e-verk, industri og installasjon. Konsernet, som har 11 lokale lager og salgskontorer over hele landet, fører produkter fra de beste produsentene i tillegg til de rimeligere alternativene. Markedene i dag krever et bredt sortiment, konkurransedyktige priser, 24 timers tilgjengelighet, effektiv logistikk og en leverandør som er tett på kundene. Alt dette tilbyr Elektroskandia til sine kunder.

For å få enda bedre kontroll over foretningskritiske prosesser gjennom hele verdikjeden, bytter Elektroskandia ut dlere av den gamle platformen sin med en Multi-tenant skybasert ERP-løsning. Valget falt på Infor CloudSuite Distribution. Prosjektet leveres av Infors partner, Columbus. Etter planen skal løsningen være i full drift i løpet av 2022 i hele Norge.

Avtalen med Elektroskandia er den tredje store Infor-avtalen for Columbus i løpet av kort tid. Columbus har inngått lignende avtaler med Norsk Kylling og Biomar. Avtalen, som er verdt flere millioner kroner, ble avgjort i tøff konkurranse med 14 andre ERP-leverandører, der Microsoft fulgte Columbus og Infor til målstreken.

Infor ble valgt blant annet på grunn av lavere total driftskost (total cost of ownership, TCO), mindre utgifter til implementering og fordi løsningen dekker behovene til Elektroskandia.

– Med Infor CloudSuite Distribution kan vi fortsette å yte vår velkjente kundeservice. Samtidig blir det mulig å legge til nye tjenester som gjør oss til en mer attraktiv leverandør og partner, sier IT- og digitaliseringsdirektør Arne Reidar Holtvedt i Elektroskandia.

Holtvedt legger til at Infor CloudSuite Distribution også understøtter Elektroskandias vekstmål de kommende årene. Med den nye løsningen får de ansatte i Elektroskandia fullt innsyn i vareflyten i sanntid, også på mobile enheter.

- For en distributør er det viktig med støtte for komplekse rabatt- og prisstrukturer. Alt dette i kombinasjon med en god brukeropplevelse, bli vesentlig bedre for både ansatte og kunder. Derfor trengte vi et system som dekket våre behov “out of the box”. Med Infor CloudSuite Distribution, som er en ekte skyløsning, får vi også et system som alltid er oppdatert med nye tjenester og løsninger tilpasset fremtidens behov og nye krav fra kundene, fortsetter IT- og digitaliseringsdirektør Holtvedt.

– Gjennom en grundig utprøving av Infor CloudSuite ble Elektroskandia trygg på at løsningen dekket dagens og fremtidens behov for elektrogrossister, sier Per Christian Øen, direktør for Infor M3 i Columbus Norge.

Infor Country Manager i Norge, Erlend Skaar-Olsen, forteller at Infor er glade og stolte over å ha blitt valgt som levereandør.

Vi ser frem til en god prosjektfase for å realisere prosjektet og gi kunden en moderne og effektiv verdikjede for fremtiden, sier Erlend Skaar-Olsen, Infor Country manager i Norge,.

Elektroskandia er en av Norges største elektrogrossister med 300 ansatte og 11 lager og utsalg som dekker hele Norge .Elektroskandia omsetter årlig for 2,4 milliarder kroner og er eid av franske Rexel, en av verdens største elektrodistributør med tilstedeværelse i 26 land.

Om Elektroskandia

Om Columbus

Columbus er en global IT-service og konsulentorganisasjon med mer enn 2000 ansatte, som betjener 5000+ kunder globalt. Columbus hjelper ambisiøse selskaper med å maksimere, transformere og fremtidssikre deres virksomhet digitalt. Columbus’ innovative løsninger og tjenesteportefølje, “9 Doors to Digital Leadership®", leverer digitale ende-til-ende løsninger som cloud ERP, digital handel, Data & Analytics samt Application Management som adresserer våre kunders livssyklus – og bærekraftskrav innen bransjer som retail, distribusjon, matindustrien og produksjon. Columbus ble etablert i 1989 og har hovedkontor i Danmark med kontorer og partnere over hele verden, og leverer løsninger og tjenester lokalt, men i global skala.

Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

By clicking “Submit” you agree that Infor will process your personal data provided in the above form for communicating with you as our potential or actual customer or a client as described in our Privacy Policy.