Skip to Content

Finlandssvenska Snellman satsar på Infor CloudSuite Food & Beverage

Finland – October 25, 2022, 09:00 AM

Finnish Food Group to adopt Infor CloudSuite Food & Beverage to support future growth and new business operations

Snellman Group brand logos

HELSINKI – October 25, 2022 –

Infor®, ledande leverantör av sofistikerade, branschspecifika affärslösningar för molnet meddelade idag att Snellman, den finlandssvenska producenten av färdiglagad mat och köttprodukter, valt att satsa på Infors molnbaserade affärssystem byggt på Amazon Web Services (AWS) för att stödja sin framtida tillväxt och affärsutveckling. Infor CloudSuite Food & Beverage, är en multitenant molnlösning och kommer att bidra till att förenkla Snellmans IT-miljö och användningen av interna resurser.

Snellman grilled sausages peppers cutting board
Photo courtesy of Snellman

Snellman valde att lämna Infor M3 som en på-plats-installation till förmån för en molnlösning och man tilltalades av de fördelar man såg med det nya CloudSuite-systemet, såsom automatiserade versionsuppdateringar, underhåll av säkerheten och skalbarhet i molnmiljön. Och i linje med ett modulärt affärssystem (composable ERP), också enkelheten att lägga till moduler efter behov.

Vårt mål är att ha avbrottsfria tjänsteprocesser och med hjälp av Infor har vi nu en tydlig plan för att fortsätta vår flytt från en på-plats-lösning av Infor M3-lösningar till molnet och Infor CloudSuite-lösning, säger John Aspnäs, Snellmans IT-chef. De grundläggande funktionerna i Infor CloudSuite Food & Beverage är vi bekanta med sedan tidigare och de kommer att vara avgörande för våra långsiktiga affärsbehov. Infor är en långsiktig, viktig partner för oss, och vi tror att de kommer att fortsätta vara det i framtiden också.

John Aspnäs, Snellman IT manager, Finland countryside mural
John Aspnäs, Snellman IT manager

Snellman kommer genom Infor CloudSuite också att använda funktionaliteten i Infor Factory Track för logistikautomation och Infor Birst BI-lösningen, som följer med Infor OS-plattformen för att ta fram och analysera driftdata.

  • Vi är tacksamma för Snellmans långsiktiga engagemang med Infor och möjligheten att få stödja uppdateringen och tillväxten av vår kunds affärsverksamhet med världens modernaste affärslösning för livsmedelsbranschen och vårt omfattande nordiska ekosystem, säger Juha Levo, Infors finlandschef.

Infor CloudSuite Food & Beverage används sedan tidigare av flera andra aktörer inom den finska livsmedelsindustrin, såsom Paulig, Atria, Polttimo och Saarioinen.

illustration Snellman butcher woman child sausages bread meal kitchen Finland
Image courtesy of Snellman

# # #

Media contact
Richard Moore
Infor PR Manager, EMEA
+447976111243
Richard.Moore@infor.com


Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

By clicking “Submit” you agree that Infor will process your personal data provided in the above form for communicating with you as our potential or actual customer or a client as described in our Privacy Policy.