Skip to Content
Sweden – October 31, 2022, 09:00 AM

Världsledande inom pulserande kraftsystem standardiserar sina globala processer och bygger plattform för tillväxt

ScandiNova logo

STOCKHOLM – 1 november 2022Infor®, ledande leverantör av sofistikerade, branschspecifika affärslösningar för molnet, meddelade idag att ScandiNova Systems AB (ScandiNova) har valt Infor CloudSuite Industrial Enterprise för att hålla ihop och standardisera sina drift- och tillverkningsprocesser. Lösningen levereras som en multitenant molnlösning via Amazon Web Services (AWS) och installeras av Infors partner Midport Scandinavia.

ScandiNova utvecklar, tillverkar och säljer pulsmodulatorer och radiofrekvensenheter med höga effektnivåer som har en nyckelfunktion inom tillämpningar som strålbehandling, vetenskaplig forskning, lastskanning och väderradar.

ScandiNova växer snabbt och behöver därför utveckla sitt affärssystem och lösning för business intelligence (BI).

  • ScandiNova har en unik produkt med branschledande prestanda, men vår dagliga kamp är väldigt lik andra tillverkningsföretags, säger Per Benkowski, ScandiNovas IT-chef. Med Midport och Infor strävar vi efter en standardiserad lösning i ett branschledande affärssystem. Flytten till ett nytt affärssystem utgör i hög grad en förändringsprocess och med Midport och Infor fick vi ett väl utvecklat och dokumenterat implementeringsprojekt redan i anbudsprocessen. Detta gav oss förtroende för Infor CloudSuite som produkt och Midport som integrationsleverantör. Detta var den största skillnaden mellan andra system och leverantörer.

ScandiNova employees
Photo courtesy of ScandiNova

ScandiNova sökte en gemensam enhetlig lösning för sina processer på alla kontor, för att på så sätt kunna förena och standardisera system för att skapa en plattform för sin fortsatta tillväxt.

Efter en upphandlingsprocess föll valet på Infor CloudSuites branschledande affärssystem för tillverkning baserat på Infor LN. Midport valdes om partner i projektet. Valet av lösning gjordes utifrån dess förmåga att hantera komplexa processer och dess branschspecifika funktionalitet, som skiljer den från konkurrerande affärssystem och utgör en global lösning som kan leverera den nivå av affärsflexibilitet som ScandiNova strävar efter att uppnå. En multitenant molninstallation var också en avgörande faktor i ScandiNovas beslut, vilket säkerställer att verksamheten kan dra nytta av kontinuerliga uppdateringar med minimal administrativ börda på det interna IT-teamet, samt möjliggör snabb introduktion av nya affärsenheter.

  • Vi är glada över att ScandiNova har valt Midport och Infors affärssystem. Beslutet bekräftar att Midports erfarenhet och expertis inom en projektcentrerad bransch, tillsammans med Infors moderna multitenanta affärsystem i molnet erbjuder den branschspecifika funktionalitet som behövs för att förenkla och effektivisera verksamheten, i kombination med smidigheten och flexibiliteten för att stödja även de mest ambitiösa tillväxtplaner, säger Niels Mejer från Midport. Detta är en viktig vinst för oss och Infor i regionen eftersom det bekräftar vår gemensamma strategi att öka våra fotavtryck i Norden och särskilt i Sverige.

ScandiNova workers high tech assembly
Photo courtesy of ScandiNova

Om ScandiNova
Tack vare sin banbrytande teknologi är ScandiNova världsledande inom utveckling och produktion av pulserande kraftsystem med höga effektnivåer för användning i medicintekniska, industriella och vetenskapliga tillämpningar. Företagets produktsortiment omfattar pulsmodulatorer, nyckelfärdiga radiofrekvenssystem (RF), e-gun modulatorer och pulsade elektriska fältmodulatorer, alla utrustade med solid state-teknologi. Mer än 95 % av produktionen exporteras till kunder i över 45 länder, främst i Europa, Asien och Nordamerika. ScandiNova Systems AB, en avknoppning från Scanditronix, grundades 2001 av personer med lång kommersiell och teknisk erfarenhet av pulserande krafttillämpningar. Företaget, som har sitt huvudkontor i Uppsala, Sverige, har 110 anställda plus säljare i nyckelregioner runt om i världen. Besök www.scandinovasystems.com.

Om Midport Scandinavia
Midport Scandinavia är en affärsfokuserad leverantör av affärssystem och relaterade affärstillämpningar i Norden med målet att göra komplexa saker hanterbara och lätta att förstå. Midport är ett privatägt företag som grundades 2003 och finns i Sverige, Finland och Norge. Midport är en allians och guldpartner till Infor med 70+ skickliga konsulter, som är specialiserade på diskret tillverkning, projektindustri (maskiner och utrustning), högteknologi och underhåll, reparation och översyn (MRO). Besök www.midportscandinavia.com.

Om Infor
Infor är en global ledare av branschspecifika programvaror för molnet. Vi utvecklar kompletta lösningar för våra fokusbranscher. Infors affärskritiska företagstillämpningar och tjänster är utvecklade för att leverera hållbara driftsfördelar med säkerhet och snabbare driftsättning. Fler än 60 000 organisationer i över 175 länder litar på Infors 17 000 medarbetare för att uppnå sina affärsmål. Som en del av Koch-koncernen ger vår finansiella styrka, ägarstruktur och långsiktiga fokus oss möjlighet att främja varaktiga, ömsesidigt fördelaktiga relationer med våra kunder. Mer information: www.infor.se

# # #

Media contact
Richard Moore
Infor
+447976111243
Richard.Moore@infor.com


Let’s Connect

Contact us and we'll have a Business Development Representative contact you within 24 business hours

By clicking “Submit” you agree that Infor will process your personal data provided in the above form for communicating with you as our potential or actual customer or a client as described in our Privacy Policy.